• زمین‌لرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت

    زمین‌لرزه در مراکش جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت

    مراکش در روز جمعه شاهد مرگبارترین زلزله خود در ۶۰ سال اخیر بود. وزارت کشور مراکش اعلام کرد که ۲۰۱۲ نفر کشته و ۲۰۵۹ نفر زخمی شده‌اند و شدت زلزله به حدی بود که حتی لرزه‌ها تا دوردست‌ها و در جنوب اسپانیا نیز احساس شد. مراکش روز شنبه اعلام کرد که در این کشور سه روز عزای عمومی اعلام شده و طی آن پرچم ملی در سراسر کشور نیمه افراشته خواهد بود. همچنین نیروهای مسلح مراکش در حال ارسال تیم‌های امدادی برای تامین آب آشامیدنی تمیز، مواد غذایی، چادر و پتو به مناطق آسیب هستند.

  • دو چهره از دیجیتال‌سازی

    روند تاثیرات محتمل هوش مصنوعی بر نیروی کار

    دو چهره از دیجیتال‌سازی

    امروزه تاثیرات هوش مصنوعی بر تکنیک‌های کار و شیوه‌های تولید دیگر غیرقابل انکار است. همچنان که تغییرات تکنولوژی در گذشته بخش مهمی از نیروی کار را با فناوری‌های اتوماتیک جایگزین کرده است، امروزه نیز این فرآیند با شدت بیشتری در جریان است. اما ابزارهای هوش مصنوعی تبدیل به وسایل کنترل و استخدام نیروی کار می‌شوند. ورود به عرصه مدیریت نیروی کار، همچون استخدام، ارزیابی بهره‌وری، نظارت و ... می‌تواند داده‌های گسترده‌ای را شامل شود که نمی‌توان تمام آن را در اختیار الگوریتم‌های هوش مصنوعی قرار داد، چرا که چنین اطلاعاتی با نوعی معرفت و شناخت انسانی گره خورده‌اند و تفکیک آنها از دیدگاه و رویکرد معرفتی انسان ممکن نیست.

  • ۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل

    طوفان موسمی موجب شد

    ۴۱ کشته و هزاران آواره در برزیل

    طوفان جنوب برزیل را ویران کرده است و سیل در چندین شهر منجر به کشته شدن ده‌ها نفر و آواره شدن صدها نفر دیگر شد. مقامات روز چهارشنبه اعلام کردند که تعداد قربانیان از ۲۷ نفر در روز قبل به حداقل ۴۱ نفر رسیده است و ۴۶ نفر دیگر همچنان مفقود هستند. همچنین به گفته مقامات دولتی، حدود ۷۷۰۰ نفر خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

  • هوش مصنوعی شغل گرافیست‌ها را می‌دزدد

    هوش مصنوعی شغل گرافیست‌ها را می‌دزدد

    در سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تحلیلگران در زمینه‌ هوش مصنوعی این بوده که آیا این پدیده می‌تواند نرم‌افزارهایی مانند (Adobe) را کنار بزند یا خیر؟ و اینکه آیا نرم‌افزارهای جدیدی مانند (Midjouney) که بر اساس محتوا، تصاویر خلاقانه تولید می‌کنند، می‌توانند باعث از دور خارج شدن نرم‌افزار (Adobe) بشوند؟ در همین راستا، سایت خبری (Seeking Alpha) چندی پیش مقاله‌ای با عنوان «آیا هوش مصنوعی قاتل (Adobe) است؟» را منتشر کرد که به همین دغدغه‌ تحلیلگران می‌پرداخت. اما آیا واقعاً هوش مصنوعی می‌تواند در این مسیر یکه‌تاز باشد؟

  • موج مهاجرت کادر درمان آفریقا به کشورهای اروپایی

    موج مهاجرت کادر درمان آفریقا به کشورهای اروپایی

    سلامت و بهداشت از جمله بخش‌های زیرساختی یک کشور است که علاوه بر امکانات نیازمند نیروی متخصص نیز هست. به‌ همین دلیل تربیت نیروی انسانی در این بخش یک نوع سرمایه‌گذاری در سلامت محسوب می‌شود. اما پس از سال‌ها تلاش برای بهبود وضعیت سلامت و بهداشت در کشورهای آفریقایی اکنون وضعیت این خدمات در بعضی از کشورهای قاره سیاه بدتر از قبل شده است. برای دیدن یک پرستار در نیجریه یا زیمباوه باید چند ساعتی در صف طولانی انتظار ایستاد. این صف‌ها اخیراً طولانی‌تر شده است؛ چراکه کارکنان بخش بهداشت در حال رفتن به انگلیس، استرالیا، کانادا و آمریکا هستند. البته مقصد اول بسیاری از این دکترها و پرستاران انگلیس است.

  • فناوری‌های همیار سالمندان و معلولان

    فناوری‌های همیار سالمندان و معلولان

    این روزها تقریبا فناوری در همه چیز دیده می‌شود و به همه چیز نیرو می‌دهد، بخشی از فناوری تمرکز خود را روی افراد دارای معلویت گذاشته است. نزدیک به ۱ میلیارد نفر که ۱۵ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، با معلولیت زندگی می‌کنند و هر روز با چالش‌های مختلفی روبرو هستند. فناوری همیار کمک بزرگی برای تغییر زندگی آنها است و می‌تواند به نوعی سالمندان و معلولان را در اجتماع و بازار کار ادغام کند.

  • بالاگرفتن تب خرید طلا در ترکیه

    شدت تورم و کاهش ارزش پول ملی موجب شد:

    بالاگرفتن تب خرید طلا در ترکیه

    خرید طلای فیزیکی، یعنی فلز طلا در مقابل ذخیره سهام طلا به صورت الکترونیکی در بانک، برای بسیاری از ترکیه‌ایهایی که به دنبال امنیت در برابر نوسان‌های ارزش لیر ترکیه هستند، سرمایه‌گذاری سنتی محسوب می‌شود. اعتقاد بر این است که بیش از ۵۰۰۰ تن طلا در حال حاضر به ارزش نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار توسط ساکنان ترکیه در خانه‌هایشان به عنوان نوعی پس‌انداز شخصی نگهداری می‌شود و بنابراین از سیستم بانکی خارج شده است. همچنین طلا و جواهرات برای ترکیه‌ایها به عنوان یک هدیه سنتی در جشن‌ها، تولد نوزادان و در مراسمات دیگر اهدا می‌شود.

  • افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    افزایش قیمت برنج و مواد غذایی در آسیا

    شرایط خشکی که انتظار می‌رود «ال نینو» و سایر تغییرات شدید آب و هوایی در اواخر سال جاری و در بیشتر مناطق آسیا ایجاد کند، بر محصولات کشاورزیی به خصوص برنج تأثیر خواهد گذاشت. در حال حاضر، تایلند، دومین صادرکننده بزرگ برنج در جهان؛ کشاورزان خود را تشویق می‌کند که کمتر برنج بکارند تا در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. چنین شرایط خشک و شکننده‌ آب‌وهوایی در مالزی و اندونزی بر تولید روغن پالم که یک عنصر کلیدی برای تولید روغن پخت و پز به‌حساب می‌آید و بر تولید گندم و جو در استرالیا نیز تأثیر می‌گذارد. تغییرات در تولید و سیاست‌های مختلف کشورها برای تامین امنیت غذایی خود، بدون شک به افزایش قیمت‌ها منجر خواهد شد و آسیب‌پذیرترین اقشار را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

  • انفجار هوش مصنوعی؛ درس‌هایی از تاریخ فناوری

    انفجار هوش مصنوعی؛ درس‌هایی از تاریخ فناوری

    تکنولوژی‌های جدید تا چه حدی می‌توانند ساختار اقتصادی را تغییر دهند؟ آیا چنین تغییری در کوتاه مدت امکان‌پذیر است؟ برای پاسخ به این سوالات باید به تاریخ تکنولوژی‌ها و تغییرات انقلاب در تولید نگریست. البته برای بسیاری از مردم، نگرانی در مورد عواقب هوش مصنوعی بر کار کارگران به جای سؤالات مربوط به تأثیرات هوش مصنوعی بر میزان رشد اقتصادی اولویت دارد. در این نگرانی‌ها پیام‌های تاریخی مهمی نهفته است؛ علیرغم تغییرات تکنولوژیکی و اقتصادی، ترس از بیکاری انبوه ناشی از تکنولوژیکی پیش از این تا به این درجه درک نشده بود. با این حال، فناوری می‌تواند بر مشاغل فردی تأثیر بگذارد آن هم به شیوه‌هایی که می‌تواند از نظر اجتماعی مخرب تلقی شوند.

  • آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    آوارگان روهینگیایی در وضعیت آپارتاید

    گزارشگر ویژه سازمان ملل «اولیویه دی شوتر» پس از بازدید از کمپ آوارگان روهینگیایی در «کاکس بازار» شرایط بسیار وحشتناک در بازدید از کمپ‌های بنگلادش را ناامیدانه توصیف کرد و خواستار اقدام جدی در مورد بحران نادیده گرفته شد. در این کمپ‌ها پناهندگان که اکثر آنها از سرکوب وحشیانه ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ فرار کرده‌اند با حصارهایی از جامعه محلی جدا شده‌اند و در پناهگاه‌های محقر و تنگ زندگی می‌کنند. «اولیویه دی شوتر» معتقد است برای رسیدگی به وضعیت آوارگان روهینگیایی توجه بین‌المللی بیشتری مورد نیاز است، چرا که در غیر این صورت، این افراد تا ۱۰ سال آینده وضعیتی مشابه آوارگان فلسطینی خواهند داشت.

  • تورم، رشد اقتصادی چین را مهار می‌کند

    تورم، رشد اقتصادی چین را مهار می‌کند

    چین در جولای ۲۰۲۳ رئیس جدیدی برای بانک مرکزی تعیین کرد؛ پان گونگ شنگ، تکنوکرات و دکترای اقتصاد و تحقیق از دانشگاه کمبریج و هاروارد که پیش از این معاون فرماندار بوده است. پان گونگ شنگ این سمت را با یک مشکل متفاوت به ارث برده است. تورم.

  • نسل جدید از کار خسته نمی‌شود

    نسل جدید از کار خسته نمی‌شود

    در شرایط اقتصادی کنونی، جوانان بسیار تمایل دارند تا خود را وقف کار و شغل کنند و ساعت‌های طولانی را مشغول به کار باشند؛ این امر موجب شده تا آن‌ها در همان سنین جوانی احساس فرسودگی کنند. اما چرا جوانان به دنبال این هستند که تا جای ممکن کار کنند؟

  • مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم

    مهاجرت متخصصان سلامت از کشورهای جهان سوم

    اکنون پس از معادن و منابع غنی کشورهای جهان سوم که سال‌ها توسط اروپا و آمریکا غارت شد نوبت به نیروی متخصص بهداشتی و سایر متخصصان رسیده است. با این تفاوت مهم که برخلاف معادن و منابع که اروپایی‌ها برای تخلیه و بردنش به اروپا تصمیم می‌گرفتند اکنون و ظاهرا این خود نیروی کار بهداشتی است که به این نتیجه رسیده تا برای زندگی بهتر دست به مهاجرت بزند. اما نکته اینجاست که کشورهای توسعه‌یافته ترجیح می‌دهند تا به جای رفتن به سمت تربیت نیروی سلامت آنها را وارد کنند، چرا که از یک طرف فرهنگ عمومی جوامع اروپایی و آمریکا به سمت مصرف بیشتر و عدم تمایل به رشته‌های دانشگاهی سخت گرایش دارد و از طرف دیگر هزینه تربیت نیروی کار متخصص بهداشتی برای کشورهای اروپایی بسیار گران تمام می‌شود.

  • آموزش و مهارت‌های شغلی مهمترین خواسته جوانان

    نتایج یک نظرسنجی جهانی نشان می‌دهد

    آموزش و مهارت‌های شغلی مهمترین خواسته جوانان

    گوش دادن به جوانان هنگام تصمیم‌گیری بسیار مهم است، زیرا آنها می‌توانند با ایده‌های تازه، راه‌حل‌های نوآورانه و دیدگاه‌های متنوعی درباره رفع چالش‌ها و شکل‌دهی به نتایج فراگیرتر و پایدارتر یاری رسانند. اخیرا موسسه «همکاری سلامت مادران، نوزادان و کودکان» نتایج یک نظرسنجی درباره وضعیت رفاه جوانان منتشر کرده‌ است که هنوز در حال انجام است. این سازمان امیدوار است تا قبل از شروع یک نشست جهانی در ماه اکتبر، نظرات حداقل یک میلیون جوان را به دست آورده باشد. تا کنون حدود ۴۰ درصد از جوانان به تحصیل و کار به عنوان موارد مهم و تاثیرگذار بر رفاه خود اشاره کردند در حالی که ۲۱ درصد ایمنی و ۱۶ درصد سلامت و تغذیه خوب را عامل رفاه دانستند.

  • آینده در دستان انسان‌های مسلط به هوش مصنوعی است

    هوش مصنوعی جایگزین انسان‌ها نمی‌شود، اما؛

    آینده در دستان انسان‌های مسلط به هوش مصنوعی است

    کریم لاکانی استاد دانشکده‌ بازرگانی هاروارد، متخصص حوزه‌ی فناوری محل کار و به ویژه هوش مصنوعی است. او معتقد است که همانطور که اینترنت هزینه‌ انتقال اطلاعات را به شدت کاهش داده است، هوش مصنوعی نیز هزینه‌ شناخت را کاهش می‌دهد و رهبران باید از این فناوری استقبال و از پتانسیل‌های آن استفاده کنند. لاکانی اخیرآ مصاحبه‌ی تصویری با سردبیر HBR درباره‌ی رقابت در عصر هوش مصنوعی داشته است که گزیده‌ای از نظرات او در این حوزه را در زیر می‌خوانید.

  • دلایل بقای دورکاری در جهان کسب و کار

    منافع کار از راه دور

    دلایل بقای دورکاری در جهان کسب و کار

    کار از راه دور در طول همه‌گیری کووید به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در زمینه بهداشت عمومی متحقق شد. اما اکنون در آمریکا سهم دورکاری تمام وقت در سطحی پنج برابر سال ۲۰۱۹ است و از ۵ درصد به ۶۰ درصد رسیده است. کارگران و شرکت‌ها، به‌ویژه در ترتیبات شغلی موسوم به «هیبرید» یا ترکیبی، از مزایایی کار از راه دور و کار دفتری بهرمند می‌شوند.

  • چالش نیروی کار در بزرگترین اقتصاد جهان

    آیا آمریکا برای ساخت تراشه‌های الکترونیک نیروی انسانی کافی دارد؟

    چالش نیروی کار در بزرگترین اقتصاد جهان

    سیاست صنعتی جدید آمریکا شروع پرقدرتی داشته است. از آنجایی که شرکت‌ها فریفته‌ استفاده از تکنولوژی در بخش‌های مختلف شده‌اند، به صورت بی‌سابقه‌ای کارخانه‌های نیمه‌رسانا و قطعات الکتریکی در صدر قرار گرفته‌اند. با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری در تاسیسات تولیدی در بالاترین حد خود قرار دارد، ادعای رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، مبنی بر اینکه آینده دوباره "در آمریکا ساخته خواهد شد" به نظر دور از ذهن نخواهد بود.

  • آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    آسیب به منابع غذایی جهان در اثر گرما و خشکسالی

    کمبود آب و خشکسالی سریعتر از زمان پیش‌بینی شده و شدت مورد انتظار کشاورزی را تهدید می‌کند. مشکلات افزایش دما، موج گرما و خشکسالی و سیل شدیدتر، امنیت غذایی را در بسیاری از مناطق به خطر انداخته است. با این حال نشست‌های مبارزه با بیابان‌زایی کمتر از اجلاس‌های آب و هوایی برگزار می‌شود و امکان عملیاتی محدودتری دارند. اما باید در خاطر داشت که از بین رفتن امنیت غذایی به معنی ناامنی آن در همه جاست. تغییرات آب و هوایی، خشکسالی، طوفان و سیل هیچ مرزی نمی‌شناسند، آنها برای رفتن به کشور دیگر به ویزا و گذرنامه نیازی ندارند.

  • خبرنگاران دغدغه جامعه را درک می‌کنند

    وزیر کار:

    خبرنگاران دغدغه جامعه را درک می‌کنند

    صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت :شغل خبرنگاری با تمام مشاغل متفاوت است و افراد حاضر در این عرصه دردی و دغدغه ای را در جامعه درک می‌کنند. 

  • چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    کاردی که به استخوان رسید

    چگونه میراث استعمار به خودش لگد می‌زند

    داستان استقلال کشورهای آفریقایی که سابقا مستعمره فرانسه بودند از کودتا و خیانت پر است. این کشورها که اغلب در دهه ۱۹۶۰ استقلال ظاهری خود را از فرانسه کسب کرده‌اند، پس از آن گرفتار فساد، کودتا، قتل رهبران ملی، تخلیه منابع حیاتی و هر شکل دیگری از نفوذ استعماری در آفریقا بودند. اکنون قدرت «فرانس‌آفریک»، یعنی حیات خلوت فرانسه در آفریقا به پایین‌ترین حد خود در 60 سال اخیر رسیده است. کشورهای مستعمره سابق با زور نظامیان در حال بیرون کردن فرانسه از کشورهای خود هستند و تنفر نسبت به فرانسه و غرب در حال اوج گرفتن است. اما آیا فرانسه مرغ تخم طلای خود را فراموش می‌کند؟

  • بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    تغییر اقلیم دنیا را دگرگون کرده است

    بارش تابستانی تگرگ و موج گرما در آسیای جنوب شرقی و آلمان

    در سال‌های اخیر تغییرات آب وهوایی و اقلیمی باعث بروز تحول در چرخه طبیعی فصل‌ها شده است. تقریبا تمام قاره‌ها در نقاطی درگیر این تغییرات ناآشنا شده‌اند. اکنون در تابستان منطقه‌ای از آلمان با بارش تگرگ و برف درگیر است و بخش‌های وسیعی از کره‌جنوبی و ژاپن نیز همزمان خطر افزایش دما و بروز طوفان و سیل را از سر می‌گذرانند.

  • کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    در میانه زمستان نیمکره جنوبی

    کشورهای آمریکای جنوبی تحت تاثیر گرمای بی‌سابقه

    موج گرمای بی‌سابقه زمستانی بخش بزرگی از آمریکای جنوبی را فرا گرفته است و پیش‌بینی می‌شود در روزهای آینده دمای هوا در جنوب غربی برزیل از ۴۰ درجه سانتی‌گراد (۱۰۴ فارنهایت) فراتر رود. اقلیم‌شناسان بر این باورند که گرمای سوزان آمریکای جنوبی یکی از رویدادهای خارقالعاده و عامل بازنویسی همه کتاب‌های اقلیم‌شناسی خواهد بود.  

  • وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    وضعیت شکننده بازار کار در میانمار

    درگیری‌های نظامی و تحریم‌های بین‌المللی علیه میانمار، شرایط اقتصادی کشور را متزلزل کرده است. در میاناین کشور معیارهای بازار کار از جمله سطوح اشتغال، کیفیت شغل و بهره وری همچنان رو به کاهش است و به ویژه کارگران زن از این وضعیت آسیب دیده‌اند. این مسئله موجب افزایش اشتغال موقت در این کشور شده است.

  • کاهش ساعات کار یا عرضه‌ کمتر نیروی کار

    آیا بازار جهانی اشتغال بی‌تعادل شده است؟

    کاهش ساعات کار یا عرضه‌ کمتر نیروی کار

    طی سال گذشته، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) به سرعت نرخ بهره را افزایش داده تا تورم را تحت کنترل درآورد. در نتیجه، فشار تورمی کاهش یافته و اقتصاد در ماه‌های اخیر نشانه‌هایی از نرم شدن را نشان داده است. با این حال، به گفته مقامات فدرال رزرو، بازار کار همچنان قوی و در عین حال «بی‌تعادل» است. اکنون تقاضا برای نیروی کار از عرضه نیروی کار بیشتر است؛ اما علت چیست و پاسخ به چنین وضعیتی را در کجا می‌توان یافت؟

  • شکاف جهانی تقاضا چگونه پر خواهد شد

    هند جایگزین چین می‌شود

    شکاف جهانی تقاضا چگونه پر خواهد شد

    بانک ANZ در گزارشی اعلام کرده است تقاضای هند برای کالاهای تولیدی مهم احتمالاً افزایش خواهد یافت و می‌تواند بیش از نیمی از کسری تقاضای چین را به ویژه در بخش انرژی پوشش دهد. بر این اساس تقاضای هند برای کالاها با حمایت جمعیتی مطلوب، شهرنشینی، گسترش تولید و صادرات و ایجاد زیرساخت ها به سرعت رشد خواهد کرد. این بانک تخمین می زند که تقاضای سالانه هند برای کالاهای عمده مانند نفت، زغال سنگ، گاز، مس، آلومینیوم و فولاد در مجموع می تواند تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵ درصد افزایش یابد. با این حال این میزان در مقایسه با تقاضای چین بین ۱ تا ۵ درصد کل آن است.

  • جهان در تسخیر هوش مصنوعی

    جهان در تسخیر هوش مصنوعی

    ترس از جایگزینی هوش مصنوعی با نیروی کار انسانی در شرکت‌های مختلف دنیا به واقعیت تبدیل شده و تعدادی از رؤسای شرکت‌ها از جایگزینی هوش مصنوعی به‌جای نیروی کار انسانی ابراز خرسندی کرده‌اند. اگرچه استفاده از هوش مصنوعی در کوتاه‌مدت می‌تواند در کاهش هزینه‌ها به نفع شرکت‌ها باشد، اما در بلندمدت شرکت‌ها را با رکود مواجه خواهد کرد.

  • سالخوردگی جمعیت، جهان را تهدید می‌کند

    سالخوردگی جمعیت، جهان را تهدید می‌کند

    جمعیت جهان در حال پیر شدن است و این جمعیت سالخورده تغییرات مهمی در دنیای ما ایجاد خواهد کرد. آمادگی برای این تغییر مسئله‌ای است که برای سیاست‌گذاران و رهبران تجاری اهمیت بالایی دارد. یک جمعیت سالخورده توان کمتری برای کار، باروری و نوآوری خواهد داشت، اما هم‌زمان پتانسیل‌های زیادی را برای ایجاد بازارهای کالا و خدمات مرتبط با سالمندی افزایش می‌دهد. همچنین استفاده از فناوری برای افزایش سن بازنشستگی و تغییر سیاست‌های مرتبط با بازنشستگی در کشورهای مختلف از مسائل مهمی است که امروزه برخی کشورهای درگیر با سالخوردگی با آن مواجه هستند. در این مطلب نگاهی به مسئله سالخوردگی و پتانسیل‌های آن کرده‌ایم.

  • چگونه گرمای بی‌سابقه صنعت را تغییر می‌دهد

    خطرات گرما برای کسب و کارها

    چگونه گرمای بی‌سابقه صنعت را تغییر می‌دهد

    با افزایش شدید گرما به ویژه در ۵ سال اخیر بسیاری از صنایع متاثر از این پدیده در حال تغییر هستند. اکنون بخش‌ مهمی از صنعت ساختمان به دلیل گرمای زیاد دچار مشکل شده است و صنایعی مانند توریسم و تولیدات کارخانه‌ای نیز شدیدا از امواج گرما متاثر هستند. این وضعیت بیشتر چه بخش‌هایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و چه خساراتی را به جای خواهد گذاشت در این یادداشت نگاهی به وضعیت صنایع در ارتباط با گرمای بی‌سابقه دوران اخیر می‌اندازیم.

  • خطر «ال نینو» و افزایش احتمالی قیمت‌ مصرف‌کننده

    خطر «ال نینو» و افزایش احتمالی قیمت‌ مصرف‌کننده

    «ال نینو» یکی از سه مرحله پدیده‌ای آب و هوایی است که دمای گرم‌تر دریاها را به اقیانوس آرام منتقل می‌کند و رویدادهای شدید آب و هوایی را در سراسر جهان به وجود می‌آورد. با افزایش خطر تغییرات اقلیمی، اکنون انتظار می‌رود که با وقوع «ال‌ نینو» وضعیت تولیدات کشاورزی بدتر از قبل شود و ذخیره غلات جهان که پیش‌تر و به واسطه جنگ در اوکراین در وضعیت بحرانی قرار گرفته بود، بدتر شود. پرو، برزیل و آرژانتین سه کشوری هستند که تولیدات کشاورزی آنها در آمریکای جنوبی احتمالا تحت تاثیر پدیده «ال نینو» قرار خواهد گرفت.

  • دورکاری آنقدرها هم مفید نیست

    محو یک خیال

    دورکاری آنقدرها هم مفید نیست

    مهاجرتی معکوس و تدریجی در راه است؛ مهاجرت از «زوم» و جلسات مجازی به اتاق کنفرانس. اکنون شرکت‌ها در حال احضار کارگران به محل کار هستند، اما در ماه‌های اخیر حتی بسیاری از غول‌های فناوری مانند اپل، گوگل، متا و غیره از کارکنان خود خواسته‌اند تا حداقل سه روز در هفته در دفتر کار حضور داشته باشند. برای کسانی که به دورکاری معتقدند، این یک توطئه از طرف بدخواهان شرکتی است. و سوال این است که آیا انبوهی از مطالعات در طول همه‌گیری کووید-۱۹ نشان ندادند کار از راه دور، اغلب مولدتر از کار در دفتر است؟