• تاب‌آوری و اثر آن بر زندگی مشترک

    چگونه با عادت‌های آزاردهنده و رفتارهای غیرمسئولانه شریک زندگیمان کنار بیاییم؟

    تاب‌آوری و اثر آن بر زندگی مشترک

    ازدواج و تشکیل خانواده یکی از عرصه‌های مهم نقش‌آفرینی در زندگی بشر است. زنان و مردان برای انتخاب زوج مناسب خود از اوایل جوانی انواع الگوهای ذهنی را سبک‌سنگین می‌کنند و مجموعه‌ای از داده‌ها را برای بهترین انتخاب ممکن مدنظر قرار می‌دهند. با این همه و با احتمال انتخاب درست همسر، همواره چالش‌ها و تعارضات مختلف در انتظار زوج‌هاست و گریزی از آن نیست. تاب‌آور بودن و به‌سلامت عبور کردن از این بزنگاه نکته مهمی است که به روابط بین زوج‌ها و کم‌شدن آمار طلاق کمک کند و به اصطلاح می‌تواند نجات‌دهنده زندگی مشترک باشد.

  • تجدید قوا کن تحمل نکن

    چرا بعضی‌ها در مقابل ناملایمات کمر خم نمی‌کنند اما بعضی‌ها می‌شکنند

    تجدید قوا کن تحمل نکن

    حتماً این روزها عبارت «تاب‌آوری» به گوش‌تان خورده و کنجکاو شده‌اید بدانید که این مفهوم چیست و چرا دغدغه خیلی‌ها شده و می‌خواهند آن را بیاموزند. مطالعه در مورد تاب‌آوری و آشنا شدن با این موضوع مهم را می‌توانید با کتاب «تاب‌آوری؛ مجموعه مهارت‌های زندگی دانشگاه هاروارد» شروع کنید. اگر دوست دارید بدانید چگونه می‌توانید مهارت‌های خود را در زمینه مقاوم‌تر شدن و تاب‌آوردن افزایش دهید، این کتاب انتخاب خوبی برایتان خواهد بود.

  • روش‌های درمان گردن‌درد عصبی

    روش‌های درمان گردن‌درد عصبی

    گردن‌درد عصبی (رادیکولوپاتی گردنی) زمانی اتفاق می‌افتد که عصب ماهیچه‌های گردن که به ستون فقرات متصل است تحت فشار قرار گیرد یا تحریک شده باشند. این پدیده می‌تواند باعث درد در شانه، بازوها و ضعف و بی‌حسی عضلانی شود. از آنجایی که اغلب بعد از درد به فکر درمان می‌افتیم و اصولا به پیشگیری توجه نمی‌کنیم در ادامه روش‌های درمان گردن‌درد عصبی می‌آید.

  • گوش کن با تو سخن می‌گویم

    پادکست چی گوش بدیم؟

    گوش کن با تو سخن می‌گویم

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. از این هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • بهبود سبک زندگی با سالم خوری

    بهبود سبک زندگی با سالم خوری

    تعریف کلی تغذیه سالم بر مصرف مواد غذایی مناسب و متنوع با توجه به نیازهای بدن برای حفظ تعادل میان مواد مغذی و انرژی تاکید دارد.

  • از سخن گفتن تا گفتگوی کلامی دموکراتیک

    پیشنهاد کتاب، چی بخوانیم؟

    از سخن گفتن تا گفتگوی کلامی دموکراتیک

    کتاب «شوق گفت و گو» نوشتهٔ حسن قاضی‌مرادی به گستردگی فرهنگ تک‌گویی در میان ایرانیان می‌پردازد که اولین بار در سال ۱۳۹۲ منتشر شده است. همانطور که از نام کتاب مشخص است نویسنده به مسئله گفت و گو می‌پردازد اما به صورت عمیق و روشنگر.

  • عوارض مشاغل پشت میزی

    چگونه سالم کار کنیم؟ - ۱

    عوارض مشاغل پشت میزی

    اگر فکر می‌کنید، ایمنی شغلی فقط برای مشاغلی با دستگاه سنگین سر و کار دارند یا افرادی که در ارتفاع کار می‌کنند حائز اهمیت است، سخت در اشتباهید. برای اینکه این باور غلط اصلاح شود و اطلاعاتی در مورد آسیب‌هایی که مشاغل مختلف ایجاد می‌کند داشته باشیم، از این پس و به طور منظم دکتر پردیس صنعتی، متخصص طب‌کار و بیماری‌های شغلی (مسئول و موسس فنی مرکز طب کار زاگرس) مطالبی را در مورد خطرات هر شغل و همینطور پیشنهادهایی برای جلوگیری از آنها ارائه خواهد کرد. در این مطلب به عوارض مشاغل کم‌تحرک پرداخته شده است.

  • آشنایی دوباره با خویشتن

    با شناخت طبیعت، درمانگر خود باشید

    آشنایی دوباره با خویشتن

    کتاب "شناخت طبیعت انسان" نوشته "آلفرد آدلر"، یکی از منابع خوب و مهم در زمینه روانشناسی فردی است. او پس از یک سال سخنرانی با موضوع روانشناسی فردی در موسسه مردمی وین، تصمیم گرفت این مجموعه سخنرانی‌ها را به شکل یک کتاب منتشر کند تا عده بیشتری بتوانند از آن بهره ببرند. اگر به زمینه روانشناسی فردی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید به آگاهی مفیدی در این حوزه برسید خواندن این کتاب می‌تواند ذهنیت روشن و مسیر تازه‌ای به شما هدیه کند.

  • کشف راز گل سرخ در کتاب " شازده کوچولو"

    معرفی کتاب؛ چی بخوانیم، چرا بخوانیم؟

    کشف راز گل سرخ در کتاب " شازده کوچولو"

    آنتوان دو سنت اگزوپری، در سال ۱۹۳۵ تلاش کرد با پرواز بین پاریس و سایگون (بزرگ‌ترین شهر ویتنام که در ساحل رود سایگون قرار دارد و تا سال ۱۹۷۵ میلادی پایتخت ویتنام جنوبی بود و پس از پایان جنگ ویتنام با یکی شدن ویتنام شمالی و ویتنام جنوبی بود به هوشی‌مین تغییر نام یافت) رکوردی از خود به جای بگذارد، اما هواپیمایش در صحرای بزرگ آفریقا دچار نقص فنی شد و به ناچار در همان‌جا فرود آمد. همین سانحه دستمایه نگارش "شازده کوچولو" شد که قهرمان داستان، خلبانی بی‌نام است که پس از فرود اجباری در کویر با پسر کوچکی آشنا می‌شود.

  • تاملی در باب «تاب‌آوری» در روانشناسی مثبت‌نگر

    تاملی در باب «تاب‌آوری» در روانشناسی مثبت‌نگر

    هر انسان در مسیر زندگی خود با موانع و مشکلات زیادی مواجه می‌شود. گذشتن از این موانع با توجه به خصلت‌های هر کس متفاوت است. بعضی زود می‌شکنند و فرومی‌ریزند، بعضی اما دوام می‌آورند، سالم می‌مانند و موانع را خرد می‌کنند.

  • با ورزش کیفیت زندگی را تغییر دهیم

    با ورزش کیفیت زندگی را تغییر دهیم

    ورزش به عنوان یکی از عوامل مهم و حیاتی در سبک زندگی سالم و فعالانه بسیار اهمیت دارد و حتی علاوه بر تغییر سبک زندگی می‌تواند به بهبود سلامتی فرد کمک کند.

  • کتابی برای گذر از بحران میانسالی

    پیشنهاد کتاب، چی بخوانیم؟

    کتابی برای گذر از بحران میانسالی

    اگر به حوالی سنین میانسالی رسیده‌اید و حس می‌کنید خیلی از برنامه‌هایی را که داشتید اجرا نکرده‌اید، به اهداف خود نرسیده‌اید و یا موفق نبوده‌اید، نگران نباشید، هنوز فرصت هست.

  • نبود باورپذیری، بودجه و حضور جریان‌های زرد موانع سلامت روان هستند

    مدیرعامل انجمن حمایت از سلامت، بهداشت و روان جامعه در گفتگو با آتیه‌آنلاین:

    نبود باورپذیری، بودجه و حضور جریان‌های زرد موانع سلامت روان هستند

    سلامت‌روان یکی از موضوعات مهم حوزه سلامت،‌ پیشگیری و درمان است،‌ با توجه به گفته‌های متخصصان سلامت روان و سلامت جسم که با جامعه‌ای سالم در ارتباط است را می‌توان به مثل معروف وجود مرغ و تخم مرغ تشبیه کرد. هر از گاهی هم به واسطه اتفاقا سلامت روان به موضوع داغ تبدیل می‌شود، به مناسبت هفته روانشناس به سراغ ناصر قاسم‌زاد، روانشناس، مشاوره خانواده، مدیر و مؤسس کلینیک روانشناسی بهاران رفتیم که به خاطر دغدغه‌های شخصی در حوزه صنفی نیز فعال می‌کند و مدیرعاملی انجمن حمایت از سلامت، بهداشت و روان جامعه را بر عهده دارد. در ادامه مصاحبه با این متخصص را بخوانید تا در مورد اهمیت سلامت روان، چالش‌های پیش روی روانشناسان و موضوعاتی را که هر دو را تحت تاثیر قرار می‌دهد بیشتر بدانید.

  • هموفیلی اختلال مادرزادی خونریزی‌دهنده

    هموفیلی اختلال مادرزادی خونریزی‌دهنده

    هموفیلی از دو کلمه همو به‌معنای خون و فیلیا به‌معنای دوست‌داشتن تشکیل شده است. این بیماری یک اختلال خونریزیی‌دهنده ارثی است که در آن بدن فرد مبتلا به‌علت سطح پایین یا نداشتن پروتئین‌هایی به نام فاکتورهای انعقادی، قادر به متوقف کردن روند خونریزی نیست‌.

  • «حسِ استقلال» نیاز اساسی برای پیشرفت در محیط‌ کارِ امروزی

    «حسِ استقلال» نیاز اساسی برای پیشرفت در محیط‌ کارِ امروزی

    یکی از نیازهای اساسی انسان، این است که بتواند شاهد پیشرفت خود باشد؛ چیزی‌که در محیط‌های کارِ امروزی، کمتر دیده می‌شود. کارگری که قبلاً به کارش بسیار متعهد بوده، حالا که راهی برای پیشرفت در شغل خود نمی‌بیند، به فردی بی‌تفاوت و بی‌نظم تبدیل می‌شود.

  • چگونه شروع به خواندن کنیم

    اگر قبلا مطالعه را دوست نداشته‌اید

    چگونه شروع به خواندن کنیم

    برای لذت بردن از موسیقی "یوهان سباستین باخ "(آهنگساز معروف آلمانی در قرن هجدهم میلای)، لازم نیست موسیقی‌دان و نوازنده ویلون سل باشیم، پس چرا فکر می‌کنیم برای کتاب خواندن باید متفاوت باشیم و اهداف پیچیده‌ای داشته باشیم؟

  • سبک زندگی و روانشناسی فردی از دیدگاه آلفرد آدلر

    سبک زندگی و روانشناسی فردی از دیدگاه آلفرد آدلر

    از زمانی که "آلفرد آدلر" روانشناس اتریشی برای اولین بار اصطلاح «سبک زندگی» را به کار برد و درباره آن مشغول تحقیق و پژوهش شد، تاکنون تغییرات زیادی در این مفهوم ایجاد شده است. امروز سبک زندگی به‌عنوان مجموعه‌ای از علاقه‌ها، نگرش‌ها، ارزش‌ها، سلیقه‌ها، عادت‌ها، رفتارها و شیوه‌های زندگی فردی، اجتماعی و فرهنگی تعریف می‌شود.

  • بازنشستگی؛ دریچه‌ای روشن به تجربه‌های تازه

    بازنشستگی؛ دریچه‌ای روشن به تجربه‌های تازه

    «بازنشستگی» اگرچه به همراه خود فراغت و آسودگی خیال را به همراه دارد، اما در بطن ماجرا دوران پرفرازونشیبی نیز به شمار می‌رود؛ دورانی که با توجه به شرایط اقتصادی و اقلیمی هر فرد بازنشسته شکل و شمایل خاص خود را خواهد داشت.

  • بوتولیسم مسمومیت کشنده مواد غذایی

    بوتولیسم مسمومیت کشنده مواد غذایی

    مسمومیت‌های غذایی در اکثر نقاط دنیا - خصوصاً در مناطقی که دارای تراکم جمعیت بالا، کمبود مواد غذایی و فقر بهداشتی هستند- از متداول‌ترین و پیچیده‌ترین بیماری‌هایی هستند که بهداشت و سلامت انسان‌ها را تهدید می‌کنند. در بین عوامل باکتریایی،کلوستریدیوم بوتولینوم یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین عوامل بروز مسمومیت‌های غذایی است. بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی آلوده بخصوص انواع غذاهای کنسرو شده گوشتی و گیاهی، فرآورده‌های دریایی تهیه شده به روش سنتی (ماهی شور، ماهی دودی شده، ماهی تخمیر شده، اشپل) و به ندرت فرآورده‌های لبنی رخ می‌دهد. این بیماری یکی از مشکلات بهداشتی برخی از کشورهای جهان به‌ویژه ایران است‌.

  • سرنوشت بشر در روان او نهفته است

    مروری بر مسئله سلامت روان و وضعیت امروز آن در ایران و جهان

    سرنوشت بشر در روان او نهفته است

    سلامت روان را در یک تعریف کلی و بدون پیچیدگی می‌­توان نداشتن اختلال روانی دانست، اما مسئله به همین سادگی نیست. سازمان جهانی بهداشت که یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است و مسئولیت سلامت عمومی بین‌المللی را به‌عهده دارد (WHO)، مفهوم سلامت روان را چیزی بیش از نداشتن بیماری و اختلالات روانی می­‌داند.

  • بهترین نسخه خود

    نگاهی به مفهوم توسعه فردی و شرایط دستیابی به آن

    بهترین نسخه خود

    توسعه فردی یکی از پیش‌نیازهای مهم برای سبک زندگی مطلوب است. یک سبک زندگی خوب و کارآمد نیاز به شخصی دارد که با نگرش درست به هستی، اهداف و روش¬های مؤثری را به کار گیرد. برخورداری از این رویکرد ریشه در شناخت دارد؛ شناخت از خود و جهان.

  • بهترین و بدترین سیستم‌های بازنشستگی در جهان

    بهترین و بدترین سیستم‌های بازنشستگی در جهان

    جمعیت جهان در حال پیر شدن است و تا سال ۲۰۵۰ از هر شش نفر یک نفر بالای ۶۵ سال سن خواهد داشت. از آنجایی که جمعیت سالخورده کشورها به سن بازنشستگی نزدیک می‌شود، کشورها باید از این مسأله اطمینان حاصل کنند که سیستم‌های بازنشستگی‌شان می‌تواند در برابر فشار اضافه به نظام تأمین‌اجتماعی و خود بازنشستگان مقاومت کند. در این گزارش از داده‌های شاخص بازنشستگی جهانی ملبورن مرسر (Melboune Mercer Global Pension Index) استفاده شده تا نشان داده شود کدام کشورها برای حمایت از شهروندان مسن خود مجهزتر هستند و کدام کشورها امکانات کمتری در اختیار دارند. این شاخص تقریباً دوسوم جمعیت جهان را پوشش می‌دهد و برای سنجش اینکه هر سیستم تا چه حد منجر به بهبود وضعیت مالی و اقتصادی بازنشستگان می‌شود و تا چه اندازه پایدار است از ۴۰ معیار مختلف استفاده می‌کند.

  • افسردگی، شایع‌ترین بیماری قرن بیست و یکم

    افسردگی، شایع‌ترین بیماری قرن بیست و یکم

    افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های روان‌تنی در جهان است که متأسفانه آمار آن رو به افزایش است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت ۳۵۰میلیون‌نفر در دنیا از اختلال افسردگی رنج می‌برند. این در حالی است که آخرین بررسی‌ها در کشور نشان می‌دهد این بیماری در ایران با نرخ ۵/۱۲درصد سالانه، به‌صورت تصاعد هندسی در حال افزایش است. کارشناسان سلامت معتقدند شرایط نامساعد اقتصادی‌، تورم افسارگسیخته‌، تبعیض و نابرابری‌های اجتماعی باعث شده که همه ما به نوعی افسردگی را تجربه کنیم‌.

  • سبک زندگی چیست و چرا مهم است؟

    کلید معمای زندگی بهتر را کجا جستجو کنیم

    سبک زندگی چیست و چرا مهم است؟

    این روزها بسیاری از سبک زندگی حرف می‌زنند، با این وجود هنوز روی تعریف سبک زندگی اتفاق‌ نظر وجود ندارد، البته نباید چنین انتظاری هم داشته باشیم. چون روانشناسان، جامعه‌شناسان، بازاریابان، اقتصاددان‌ها، سیاستمداران و سایر متخصصان، این اصطلاح را برای نیازهای متفاوتی به کار می‌برند و طبیعی است هر کدام، تعریف خاص خود را نیز داشته باشند و آن را به شیوه متفاوتی تعریف کنند. کاربردهای مختلف باعث شده است بارها و بارها اصطلاح سبک زندگی (Lifestyle) را به عنوان یکی از اصطلاحات رایج در کتاب‌ها، مقالات، رسانه‌ها و حتی گفتگوهای روزمره شنیده باشید. در فرهنگ آکسفورد سبک زندگی "راه‌های گوناگون زندگی فرد یا گروه" تعریف شده است.

  • معرفی کتاب "حقوق کودک"

    معرفی کتاب "حقوق کودک"

    کودکی از مراحل بنیادین زندگی هر انسان در جامعه است. اگر این مرحله به‌ خوبی شناخته شده و به‌ طور مناسب پشت سر گذاشته شود، جامعه مملو از افرادی خواهد شد که قابلیت‌های لازم برای زندگی در وضعیتی مطلوب را دارند.

  • چگونه بعد از تعطیلات راحت و سر ساعت بیدار شویم

    چگونه بعد از تعطیلات راحت و سر ساعت بیدار شویم

    شب‌های زیادی را در تعطیلات دیروقت خوابیده‌ایم، روزها را با تنبلی مثل کتلت زیر پتو دراز کشیدیم و در واقع صبح را از ظهر شروع کرده‌ایم. حالا تصور کنید بعد از این روند که برای مدتی به روتین زندگی تبدیل شده، بخواهیم سر کار برگردیم. برای بیشتر ما  تصور بازگشت به محل کار، زمانی که مشغول لذت بردن از تعطیلات هستیم دشوار است.  با این حال، اگر می‌خواهیم در اولین روزهای بازگشت به کار و صبح زود بیدار شدن تجربه متفاوتی داشته باشیم، پس چه بهتر که راه‌های عاقلانه و ملایمی را برای برگرداندن خواب خود به روزهای عادی و برنامه‌ریزی شده در پیش بگیریم. با خواندن این مطلب شما را با چند راهکار جواب پس‌داده آشنا می‌کنیم تا بر خواب‌آلودگی ناشی از تعطیلات غلبه کنید تا با احساس سرزندگی از خواب بیدار شوید و سرکار بروید.

  • جادوی مدیریت خلاقانه

    بررسی روش‌هایی که می‌تواند روحیه و عملکرد کارکنان شما را بهبود بخشد

    جادوی مدیریت خلاقانه

    مدیریت خوب و خلاقانه گروهی از کارمندان، درست همانند آرایشگری، نانوایی یا نواختن پیانو و حتی باغبانی نیاز به مهارت دارد. از آنجایی که شما قرار است در قالب یک مدیر ایده‌آل و عادل شرایطی را برای بهتر شدن وضعیت کارکنان خود فراهم کنید، ضروری است علاوه بر پایبندی به اصول سنتی مدیریت تا حد زیادی در روش خود خلاق باشید. بخش مهمی از رشد و پیشرفت شما به‌عنوان رهبر در یک گروه این است که یاد بگیرید چگونه موقعیت‌ها و بحران‌های دشوار بین کارمندان را از سر راه خود بردارید و به‌خوبی با آن‌ها تعامل کنید. از طرفی، باید به این موضوع توجه داشته باشید که چه در یک استارت‌آپ، چه در یک کارخانه و یا کارگاه تولیدی و چه در سازمان این شمایید که مدیریت را برعهده دارید. حفظ کارمندان خوب و یا اعضای تیمی که کارشان را بلدند و به بهره‌وری و پیشرفت تیم و تمام مجموعه و سازمان کمک می‌کنند، بسیار حائز اهمیت است. موفق‌ترین صاحبان کسب‌وکار، رگ خواب کارکنان‌شان را به‌خوبی می‌شناسند و در راهی قدم برمی‌دارند که همکاری با کارمندان برای‌شان در زمان حال و آینده برای موفقیت کسب‌وکار و در برخی از موارد برای ادامه سرمایه‌گذاری جذاب و موفقیت‌آمیز باشد.

  • افسردگی در سالمندان را جدی بگیریم

    افسردگی در سالمندان را جدی بگیریم

    افسردگی یک اختلال روحی و روانی است. اختلالی که در برخی سالمندان نیز مشاهده می‌شود. افسردگی معمولاً با احساس ناخوشایند غم، اندوه و خشم همراه است و کیفیت زندگی فرد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. در بعضی موارد شدت افسردگی به‌حدی است که زندگی عادی فرد را مختل می‌کند و فرد قادر نیست فعالیت‌های روزمره خود را به‌درستی انجام دهد. بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت افسردگی احساس غم و کاهش تمایل برای انجام اموری است که در گذشته برای فرد لذت‌بخش بوده و این کاهش میل و انگیزه دست‌کم تا دوهفته پایدار خواهد بود.

  • تخریب مفاصل با سبک زندگی غلط

    شیوع آرتروز، سلامت عمومی را تهدید می‌کند

    تخریب مفاصل با سبک زندگی غلط

    بیماری‌های اسکلتی- عضلانی از شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند که بهدلیل ریسک فاکتورهای مختلفی مانند سبک زندگی غلط، چاقی، عدم‌فعالیت‌ جسمی و توارث به‌وجود می‌آیند. ابتلا به این بیماری‌ها، زندگی و فعالیت روزمره بیماران را دچار اختلال می‌کند. سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۰۹ بـیش از ده‌درصد کل سال‌های ازدست‌رفته زندگی را به‌علت ناتوانی ناشی از این بیماری‌ها اعلام کرده است. ‏یکی از این بیماری‌ها آرتروز است. آخرین بررسی‌های انجام‌شده در کشور حاکی از این است که حدود ۱۵درصد مردم بالای ۱۵سال در کشور دچار آرتروز به‌ویژه آرتروز زانو هستند.

  • بعضی‌ها چرا همیشه دیر می‌رسند

    بعضی‌ها چرا همیشه دیر می‌رسند

    «دیر رسیدن» عادتی است که انگار بعضی‌ها نمی‌توانند آن را از سرشان بیندازند و همه ما اشخاصی را می‌شناسیم که انگار هرگز وقت‌شناس نیستند. اما آیا می‌توان دلیل دیر کردنِ همیشگیِ این افراد را پیدا کرد؟