سبک زندگی

  • سکته مغزی تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال خواهد شد

    سکته مغزی تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال خواهد شد

    بر اساس مطالعه‌ای که در مجله «نورولوژی لنست» (The Lancet Neurology) منتشر شده است، بروز سکته در ۳۰ سال گذشته دو برابر شده و تا سال ۲۰۵۰ تقریباً ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان بر اثر سکته خواهند مرد. سکته مغزی به طور ناگهانی و بدون هشدار رخ می‌دهد و زمان لازم برای واکنش و درمان برای به حداقل رساندن عواقب آن ضروری است.

  • چگونه یک گوزن باشیم

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    چگونه یک گوزن باشیم

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر هفته سه‌شنبه‌ها یکی از این پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • از روزگار رفته حکایت

    بررسی نیازها و مشکلات سالمندان

    از روزگار رفته حکایت

    دوران سالمندی مانند دوران بلوغ، فصل یک تغییر بزرگ در زندگی است. تغییرات جسمی و روحی که در ابعاد مختلف روی می‌دهد و زندگی فرد را دگرگون می‌کند. در این دوران توانایی‌هایی جسمی کم‌کم رو به افول می‌گذارند و فرد در اکثر مواقع دیگر نمی‌تواند مانند روزگار جوانی امور زندگی خویش را به تنهایی مدیریت کند. کهنسالی با خود مشکلات زیادی را به همراه می‌آورد که برای کنترل آن‌ها باید برنامه‌ریزی درستی صورت گیرد. البته نباید از محاسن این دوران نیز غافل بود؛ دورانی که انسان ثمره یک عمر تلاش خود را پیش چشمانش می‌بیند.

  • افسردگی فصلی اختلال شایع این روزهای سال

    افسردگی فصلی اختلال شایع این روزهای سال

    همچنان که با تغییر فصول رنگ چهره طبیعت و فعل و انفعالات طبیعت عوض می‌شود، در انسان هم تغییراتی ایجاد می‌شود که ممکن است از آن آگاه نباشد. ورود به فصول سرد با رخوت و سردی و تاریکی همراه است. یکی از اختلالات شایع که افراد در شروع فصل جدید با آن مواجه می‌شوند، افسردگی فصلی یا (SAD) است.پس اگر در این روزهای ماه مهر دچار غم و بی‌حوصلگی هستید نگران نباشید چون این یک افسردگی فصلی و گذرا است.

  • روی پرده نقره‌ای چه خبر است؟

    روی پرده نقره‌ای چه خبر است؟

    سینما یکی از هنرهای جذاب و پر مخاطب در جهان است. امروزه یکی از راه‌های گذران اوقات فراغت و پاسخ به نیازهای فرهنگی، رفتن به سینما و چشم دوختن به پرده نقره‌ای است. جایی که دیدن فیلم در آن برای دوستداران هنر هفتم همیشه شگفت‌انگیز است و با دیدن فیلم از تلویزیون تفاوت‌های زیادی دارد. آخر هفته‌ها زمان مناسبی برای انتخاب یک فیلم و رفتن به سالن سینماست. پس با ما همراه باشید تا ببینیم این روزها چه فیلم‌هایی و با چه خصوصیاتی در حال اکران است.

  • اتفاقی در طبقه ۱۶

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    اتفاقی در طبقه ۱۶

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می¬کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر هفته سه‌شنبه‌ها یکی از این پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • روی صحنه تئاتر چه خبر است؟

    روی صحنه تئاتر چه خبر است؟

    تئاتر یکی از جذاب‌ترین اتفاق‌هایی است که می‌توان برای گذراندن اوقات فراغت انتخاب کرد. توصیه ما هم به خودمان و حتی شما خوانندگان این مطلب در مورد تئاترهایی است که می‌توانید آخر این هفته و حتی در روزهای هفته‌ای که پیش رو داریم برای تماشا به سراغ‌شان بروید. پس اگر قصد دارید اوقات فراغت خود را طعم فرهنگی هنری بدهید خواندن این مطلب را از دست ندهید.

  • فرتاک و توسعه منابع انسانی

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    فرتاک و توسعه منابع انسانی

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. ما اینجا در آتیه‌آنلاین هر هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • برای تغییر سبک زندگی از کجا شروع کنیم؟

    برای تغییر سبک زندگی از کجا شروع کنیم؟

    همان‌طور که آلفرد آدلر، روانشناس اتریشی درباره سبک زندگی می‌گوید، هر فردی سبک زندگی خاص خودش را دارد و این الگو در زندگی هر فرد با دیگری متفاوت است. بر همین اساس مجموعه الگوهای فکری، عادت‌های روزمره، نوع تغذیه، ورزش، خواب، شغل، مد و روابط فردی و اجتماعی سبک زندگی ما را می‌سازند.

  • توانمندسازی سرمایه انسانی

    بررسی شیوه‌های توانمندسازی کارکنان و تأثیر آن بر سازمان‌ها

    توانمندسازی سرمایه انسانی

    یکی از عوامل مؤثر در موفقیت و پیشرفت سازمان‌ها، توانمندی کارکنان آن‌هاست. اگر اعضای یک مجموعه از توانایی و مهارت و تخصص لازم برخوردار نباشند، آن مجموعه با موانع مختلفی روبه‌رو می‌شود. انگیزه‌های ذهنی و محیطی فاکتورهایی هستند که برای توانمندی کارکنان اهمیت زیادی دارند.

  • روی صحنه تئاتر چه خبر است؟

    پیشنهادهایی برای آخر هفته

    روی صحنه تئاتر چه خبر است؟

    تئاتر یکی از جذاب‌ترین اتفاق‌هایی است که می‌توان برای گذراندن اوقات فراغت انتخاب کرد. توصیه ما هم به خودمان و حتی شما خوانندگان این مطلب در مورد تئاترهایی است که می‌توانید آخر این هفته و حتی در روزهای هفته‌ای که پیش رو داریم برای تماشا به سراغشان بروید. پس اگر قصد دارید اوقات فراغت خود را طعم فرهنگی هنری بدهید خواندن این مطلب را از دست ندهید.

  • «حکایت زمستان»، قصه روزهای اسارت

    معرفی کتاب

    «حکایت زمستان»، قصه روزهای اسارت

    جنگ یکی از تلخ‌ترین و ناگوارترین اتفاقات جوامع انسانی است. پدیده‌ای ویرانگر که آثار آن هرگز از بین نمی‌رود و همواره در تاریخ یک سرزمین به یاد آورده می‌شود. التهاب روزهای زیر رگبار، تحمل طاقت‌فرسای روزهای تمام‌نشدنی اسارت، شهرها و روستاهای ویرانه، آوارگی مردم و چشم‌انتظاری بی‌پایان منتظران همه و همه زخم می‌شود و خاطره تا روایت سلحشوری‌ها و وطن‌دوستی‌ها و را بیان می‌کند.

  • سنگینی بار زندگی بر دوش زنان

    بررسی وضعیت زنان سرپرست خانوار و تأمین نیازهای آن‌ها

    سنگینی بار زندگی بر دوش زنان

    یکی از پدیده‌هایی که در دهه‌های اخیر با فراوانی بیشتری نسبت به گذشته در جامعه ایران دیده می‌شود، پدیده «زنان سرپرست خانوار» است. حضور این قشر که هر روز پررنگ‌تر می‌شود، تغییرات ساختاری و جمعیتی را در جامعه ایران ایجاد کرده است. پیرامون زندگی و وضعیت این گروه مسائل زیادی وجود دارد که نیاز به آسیب‌شناسی و پرداختن به وجوه مختلف آن حس می‌شود. دست‌وپنجه نرم کردن با مشکلات فراوان در زمینه سرپرستی خانواده، زنان سرپرست را به گروهی آسیب‌پذیر تبدیل کرده است. بر همین مبنا بررسی چالش‌های زندگی آنان توسط جامعه‌شناسان و نیز اتخاذ رویکرد حمایتی از سوی دولت برای زندگی زنان سرپرست خانوار ضروری است.

  • عدالت سازمانی و نقش آن در شکوفایی نیروی انسانی

    عدالت سازمانی و نقش آن در شکوفایی نیروی انسانی

    همه افرادی که در یک مجموعه به فعالیت مشغول‌اند و در جهت به ثمر رساندن اهداف آن مجموعه تلاش می‌کنند، منابع انسانی آن مجموعه نامیده می‌شوند. منابع انسانی جزو مهم‌ترین سرمایه سازمان‌ها محسوب می‌شوند. لذا تلاش برای افزایش بهره‌وری منابع انسانی و جلوگیری از موانع افزایش آن از اهداف اساسی هر سازمان محسوب می‌شود. در راه حفظ و نگهداری بلندمدت این سرمایه باید مطالعات عمیق و تلاش‌های مؤثری صورت پذیرد. پس از مطالعات گسترده صورت گرفته، مدیران به این نتیجه رسیدند که زمانی دستیابی به اهداف سازمان امکان‌پذیر خواهد بود که نیروی انسانی دارای انگیزه بالایی باشند. عوامل بسیاری بر کاهش انگیزه کارکنان تأثیرگذارند که از جمله آن می‌توان به فشار شغلی و بی‌عدالتی ادراک شده سازمانی اشاره کرد.

  • بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    سفر کردن از دیرباز در اجتماع انسانی مرسوم بوده و رهسپار شدن به سرزمین‌های ناشناخته همواره برای انسان پرکشش و جذاب بوده است. در گذشته بیشترین منظور سفر تجارت و بازرگانی، دسترسی به منابع نایاب در سرزمین مبدأ، یافتن شغل و درمان بیماری‌ها بود. اما در همان زمان هم افرادی بودند که برای درنوردیدن دریاها و بیابان‌ها و سیاحت قصد رفتن می‌کردند. جهانگردی و سیاحی تا مدت‌ها غریب می‌نمود چراکه معنی دوری طولانی‌مدت و بی‌خبر از خانمان و زاد و رود را می‌داد، اما روح جستجوگری و کشف تازه‌ها باعث می‌شد انسان این رنج را بر تن خود هموار کند و بار سفر ببندد.

  • کشیدن خط سیاه روی ژانر زرد

    مفهوم ادبیات زرد و اثرگذاری آن بر ذهن

    کشیدن خط سیاه روی ژانر زرد

    زمانه غریبی است. انسان مدعی شناخت خویش، بیگانه‌تر از همیشه با خود دچار توهم آگاهی است و نمی‌بیند رسانه‌ها چگونه ذهن و زندگی او را به یغما می‌برند. در واقع رسانه‌ها با عرضه مفاهیم به ظاهر جذاب سعی در هدایت ذهن مخاطبان خویش دارند. مفاهیمی که طی سالیان اخیر با شیبی تند به ابتذال کشیده شده‌اند. این مفاهیم حالا چنان خالی از معنا و تهی‌اند که تعریف اصولی آن‌ها نامأنوس به نظر می‌رسد.

  • راهنمای تفکر نقادانه

    معرفی کتاب

    راهنمای تفکر نقادانه

    تفکر انتقادی موضوعی است که در جامعه مدرن بسیار مورد توجه نظریه‌پردازان و اندیشمندان قرار گرفته است. برای رسیدن به روش‌های درست و گرفتن تصمیم‌های عقلانی به تفکری درست و عقلانی نیاز است.

  • تفکر انتقادی لازمه رسیدن به توسعه فردی

    تفکر انتقادی لازمه رسیدن به توسعه فردی

    بسیاری از جامعه شناسان و متفکران بر این باورند توسعه یک جامعه از مسیر توسعه افراد آن جامعه می‌گذرد. هرچقدر افراد یا به تعبیری سلول‌های ارگانیسم جامعه رشدیافته‌تر باشند، توسعه‌یافتگی زودتر، آسان‌تر و با هزینه‌های کمتر اتفاق می‌افتد. توسعه فردی فاکتورهای مختلفی دارد که یکی از آن‌ها داشتن تفکر انتقادی است. انسان در طول زندگی خود راهی دراز را در جاده اندیشه طی می‌کند. این راه می‌تواند یک مسیر خطی و بدون پستی و بلندی باشد که نتیجه آن تفکر رشدیافته و مجهزی نخواهد بود و یا می‌تواند راهی پر پیچ‌وخم و مزین به تجربیات مختلف باشد که در نهایت عقل سلیم را در پی دارد.

  • سیرتت نیکو بساز، صورت نیکو چه سود

    بررسی زوایای پنهان جراحی زیبایی و رابطه آن با سلامت روان

    سیرتت نیکو بساز، صورت نیکو چه سود

    نگاهی به جدول در حال انفجار آمار جراحی‌های زیبایی در جهان و البته ایران، نشان می‌دهد که سردمداران مد، مصرف، تبلیغات، مافیای پزشکی و... موفق شده‌اند. آن‌ها بدن را نیز تبدیل به کالایی کردند که مدام باید در حال تغییر و نو شدن باشد تا مقبول به نظر بیاید. اما نباید از کنار این موضوع به سادگی گذشت. روانشناسان معتقدند جراحی‌های زیبایی افسارگسیخته و غیرلازم دلیلی بر وجود اختلالات روانی‌اند. اینکه فرد با احساس نارضایتی درباره ظاهر خود مدام سعی می‌کند با تغییر آن به رضایت مطلوب برسد، اما در واقع عطش بیشتری برای تغییرات جدید پیدا می‌کند، نشانه رفتاری سالم و منطقی نیست.

  • برخاستن از ویرانه‌های روان

    نگاهی به سریال تحت درمان

    برخاستن از ویرانه‌های روان

    در دنیای امروز روان انسان شاید به‌ اندازه جسم، ارزشمند و قابل‌توجه است. شناخت و پذیرش بیماری‌های ذهن و روان بشر را در مسیر جدیدی از توسعه فکری قرار داده است. سبک زندگی در قرن بیست و یکم با چرخشی کامل دنیای نو را از کهنه جدا و انسان را با چالش‌های این عصر سردرگم مواجه کرده است. برای مردم این زمانه، روانکاوی که همچون قطره‌ای با مداومت بسیار، راه خود را در دل سنگ اذهان آدم‌ها باز کرده، نسبت به گذشته مقوله‌ای آشناتر است.

  • نقاب مثبت‌نگری‌ سمی بر چهره تاریکی

    نگاهی به اثرات مخرب مثبت‌نگری کاذب

    نقاب مثبت‌نگری‌ سمی بر چهره تاریکی

    در طول چند دهه گذشته یکی از عبارات پرتکرار که همه ما آن را شنیده‌ایم، «مثبت‌اندیشی» است. با ورود کتاب‌های روانشناسی به اصطلاح زرد و تصاحب بازار توسط این دست کتاب‌ها، مثبت‌اندیشی نقل مجالس و یا هرجایی شده و به هر شکلی درباره آن اظهار نظر می‌شود. حالا هم استفاده از این مفهوم مرزهای اشباع‌شدگی را درنوردیده، به‌گونه‌ای که هر کلیک مساوی است با تشویق به مثبت‌اندیشی و اینکه تو خودت بدبختی و نمی‌خواهی پولدار شوی یا ذهنت منفی و فقیر است.

  • بازتاب تصویر من در دیگری

    نگاهی به مسئله اضطراب منزلت و چگونگی آن در زندگی اجتماعی

    بازتاب تصویر من در دیگری

    هر انسانی در زندگی خود مدام با این چالش مواجه می‌شود که جایگاه من کجاست؟ برای پاسخ به این سئوال، فرد سراغ چیزهای مختلفی می‌رود؛ از جمله آن‌ها تصویری است که دیگران از او دارند. بخش مهمی از تصویر هر فرد نزد خودش از بازتاب‌های تصویر او در ذهن دیگران شکل می‌گیرد. اینکه افراد دیگر چه تصوری از من دارند؟ چگونه در مورد من می‌اندیشند؟ آیا در نظر آن‌ها من فرد مهم و مؤثر و دارای خصوصیات خوبی هستم؟ آیا بقیه روی من به‌اندازه‌ای که می‌خواهم حساب می‌کنند؟ آیا باعرضه و جذاب هستم؟ پاسخ همه این سؤال‌ها، یک تکه از پازلی است که تصویر «من» را می‌سازد. مقایسه‌ خود با دیگران، مدام این تصویر را به هم می‌ریزد و شکلی نو را از آدمی طلب می‌کند. مسئله اضطراب منزلت و مدیریت آن، جزو ملزومات توسعه فردی و درک جایگاه خود در جهان است.

  • اضطراب منزلت

    معرفی کتاب؛

    اضطراب منزلت

    اضطراب منزلت نام کتابی است که آلن دوباتن در آن یکی از ملموس‌ترین و کنار مانده‌ترین تصاویر ذهنی انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد. موضوع کلی این کتاب درباره اضطراب موقعیت و منزلت فرد است. ترس از چگونه بودن بین افراد جامعه؛ این ترس در بسیاری موارد تعیین‌کننده مسیر زندگی آدمی است، شاید بدون اینکه خودش متوجه باشد.

  • باید و نبایدهای مذاکره اصولی

    با رعایت چند ترفند ساده می‌توانید افراد را متقاعد کنید

    باید و نبایدهای مذاکره اصولی

    هر یک از ما ممکن است روزانه با ده‌ها نفر صحبت کنیم و ارتباط داشته باشیم. تفاوتی ندارد که مخاطب صحبت‌های‌مان کیست؛ رعایت روش‌های صحیح مذاکره، در روند و نتیجه‌ نهایی این گفت‌وگوها از تأثیر بسیار بالایی برخوردار است. مصاحبه‌ کاری، جلسه‌ تجاری، بازاریابی و حتی گپ دوستانه‌، تنها چند نمونه از موقعیت‌هایی هستند که باید در آن‌ها مهارت کافی داشته باشید تا به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنید. مذاکره یک عنصر اصلی و اساسی در اغلب مناسبات شخصی و حرفه‌ای ماست. به عبارت ساده، کسانی که توانایی مذاکره کردن را ندارند غالباً مقهور مذاکره‌کنندگان توانمند می‌شوند.

  • تفریح کنیم، اما حواسمان باشد معتاد نشویم

    بهبود سبک زندگی

    تفریح کنیم، اما حواسمان باشد معتاد نشویم

    در جامعه امروزی که استرس و فشار زندگی روزمره به طور پیوسته در حال افزایش است و از هر کس که سوال کنی نگران افزایش قیمت‌ها، نوسان‌های بازار و کم بودن درآمد است. خیلی از ما دو یا حتی سه جا کار می‌کنیم تا بتوانیم نیازهای معمول خود را با توجه به حرکت رو به جلوی قیمت‌ها برآورده کنیم و در کورس هزینه و درآمد عقب نمانیم. مجموع این دغدغه‌ها گاهی ‌می‌تواند آسایش را سلب کند و حتی خواب را از چشمانمان برباید. در این بین نیاز به تفریح و استراحت مناسب بیش از پیش احساس می‌شود، چون تفریح نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها دارد و برای رهایی از روزمرگی و استرس لازم است.

  • گوش کن با تو سخن می‌گویم

    پادکست چی گوش بدیم؟

    گوش کن با تو سخن می‌گویم

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. از این هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • آشنایی دوباره با خویشتن

    با شناخت طبیعت، درمانگر خود باشید

    آشنایی دوباره با خویشتن

    کتاب "شناخت طبیعت انسان" نوشته "آلفرد آدلر"، یکی از منابع خوب و مهم در زمینه روانشناسی فردی است. او پس از یک سال سخنرانی با موضوع روانشناسی فردی در موسسه مردمی وین، تصمیم گرفت این مجموعه سخنرانی‌ها را به شکل یک کتاب منتشر کند تا عده بیشتری بتوانند از آن بهره ببرند. اگر به زمینه روانشناسی فردی علاقه‌مند هستید و می‌خواهید به آگاهی مفیدی در این حوزه برسید خواندن این کتاب می‌تواند ذهنیت روشن و مسیر تازه‌ای به شما هدیه کند.

  • با ورزش کیفیت زندگی را تغییر دهیم

    با ورزش کیفیت زندگی را تغییر دهیم

    ورزش به عنوان یکی از عوامل مهم و حیاتی در سبک زندگی سالم و فعالانه بسیار اهمیت دارد و حتی علاوه بر تغییر سبک زندگی می‌تواند به بهبود سلامتی فرد کمک کند.

  • چگونه شروع به خواندن کنیم

    اگر قبلا مطالعه را دوست نداشته‌اید

    چگونه شروع به خواندن کنیم

    برای لذت بردن از موسیقی "یوهان سباستین باخ "(آهنگساز معروف آلمانی در قرن هجدهم میلای)، لازم نیست موسیقی‌دان و نوازنده ویلون سل باشیم، پس چرا فکر می‌کنیم برای کتاب خواندن باید متفاوت باشیم و اهداف پیچیده‌ای داشته باشیم؟

  • سبک زندگی و روانشناسی فردی از دیدگاه آلفرد آدلر

    سبک زندگی و روانشناسی فردی از دیدگاه آلفرد آدلر

    از زمانی که "آلفرد آدلر" روانشناس اتریشی برای اولین بار اصطلاح «سبک زندگی» را به کار برد و درباره آن مشغول تحقیق و پژوهش شد، تاکنون تغییرات زیادی در این مفهوم ایجاد شده است. امروز سبک زندگی به‌عنوان مجموعه‌ای از علاقه‌ها، نگرش‌ها، ارزش‌ها، سلیقه‌ها، عادت‌ها، رفتارها و شیوه‌های زندگی فردی، اجتماعی و فرهنگی تعریف می‌شود.