• بهره‌برداری از انرژی زمین‌گرمایی در ژاپن

    بهره‌برداری از انرژی زمین‌گرمایی در ژاپن

    تخمین زده می‌شود که ژاپن با بیش از ۱۰۰ آتشفشان فعال، دارای منبع زمین گرمایی بالقوه‌ای برابر با ۲۳ گیگاوات، معادل خروجی ۲۳ راکتور هسته‌ای است. ژاپن پس از آمریکا و اندونزی سومین پتانسیل بزرگ زمین گرمایی در جهان را دارا است. از طرف دیگر صنعت سنتی آب گرم در ژاپن که هدف توریست‌های فراوانی از سراسر کشور است می‌تواند چالشی در برابر استفاده از این شکل انرژی باشد.

  • افزایش بدهی شرکت‌های آسیایی به دلیل نرخ بهره بالا

    افزایش بدهی شرکت‌های آسیایی به دلیل نرخ بهره بالا

    صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که افزایش هزینه‌های استقراض در شرکت‌های آسیایی می‌تواند خطراتی را برای ثبات بازار مالی این منطقه افزایش دهد. برخی از شرکت ها ممکن است قادر به پرداخت بدهی خود نباشند زیرا بانک‌های مرکزی نرخ‌های بهره را برای مدت طولانی‌تری و با هدف مهار تورم بالا نگه می‌دارند. اکنون کشورهای چین، هند و تایلند دارای تمرکز بیشتری از بدهی‌های شرکتی هستند و تعداد شرکت‌هایی با نسبت «پوشش بهره» کمتر از یک در این مناطق بسیار بالا است.

  • تعمیق زخم‌های اقتصادی چین با افزایش آمار فارغ‌التحصیلان بی‌کار

    تعمیق زخم‌های اقتصادی چین با افزایش آمار فارغ‌التحصیلان بی‌کار

    داده‌های رسمی نشان می‌دهد که اشتغال شهری در میان جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله در چین در آوریل امسال به رکورد ۲۰.۴ درصد رسیده است که تقریبا چهار برابر نرخ بیکاری گسترده‌تر است.جامعه‌شناسان و اقتصاددانان معتقدند که این حباب دانشگاهی در چین بالاخره در حال ترکیدن است. از طرف دیگر معضل بیکاری مسئله دیگری است که جوانان و سیاستگذاران چینی باید با آن دست و پنجه نرم کنند و مسئله‌ی عدم تطبیق مشاغل با انتظارات و تحصیلات دانشگاهی جوانان می‌تواند به «کم کاری» بیانجامد.

  • دستورالعمل‌های کار شایسته در بخش تولید کشاورزی غذایی

    دستورالعمل‌های کار شایسته در بخش تولید کشاورزی غذایی

    برای ایجاد امنیت غذایی در جهان و حمایت از سیاست‌های بخش کشاورزی به تازگی دستورالعمل جدیدی از طرف سازمان بین‌المللی کار و با حضور فائو، کارشناسان جهانی، کارفرمایان و سازمان‌های کارگری به تصویب رسید. بیش از یک میلیارد کارگر از این دستورالعمل‌ها بهره خواهند برد که بر اساس ابزارهای سازمان بین‌المللی کار و دستور کار «کار شایسته» طراحی شده است.

  • سودان برای قحطی آماده می‌شود

    تأثیر درگیری‌های مسلحانه داخلی بر زندگی شهروندان

    سودان برای قحطی آماده می‌شود

    سودان این روزها ویرانی‌های بسیاری را تجربه می‌کند. درگیری‌ها در سودان نه‌تنها هزاران نفر را آواره کرده، بلکه ضربات فلج‌کننده‌ای هم به قلب اقتصادی این کشور در خارطوم وارد آورده است. مسیرهای تجاری داخلی مختل شده‌اند، واردات کالا با مشکلات عدیده روبه‌رو است و بحران نقدینگی به‌طور جدی این کشور را تهدید می‌کند. سرمایه‌ها در صنایع، بانک‌ها، مغازه‌ها و بازارها غارت و منابع برق و آب قطع شده‌اند و ساکنان از افزایش شدید قیمت‌ها و کمبود کالاهای اساسی خبر می‌دهند.

  • اختصاص بودجه در ایتالیا برای محافظت از کارگران در برابر تهدید هوش مصنوعی

    اختصاص بودجه در ایتالیا برای محافظت از کارگران در برابر تهدید هوش مصنوعی

    با توسعه و افزایش استفاده از هوش مصنوعی و اهمیت آن در بازار کار، خطر از دست دادن شغل بسیاری از کارگران را تهدید می‌کند. به همین دلیل دولت‌ها به دنبال همگام‌سازی مهارت‌های نیروی کار با نقش جدید هوش مصنوعی و خودکارسازی تولید هستند. در ایتالیا دولت بودجه‌ای ۳۰ میلون یورویی به آن دسته از کارگرانی اختصاص داده است که شغلشان بیشتر در معرض خطر پیشرفت اتوماسیون و هوش مصنوعی قرار دارد.

  • فشار بر ارزهای آفریقایی در بحبوحه افزایش نرخ بهره در آمریکا

    فشار بر ارزهای آفریقایی در بحبوحه افزایش نرخ بهره در آمریکا

    فشارهای تورمی در سراسر قاره آفریقا با افزایش قیمت واردات بیشتر شده است و این مسئله ناشی از کاهش ارزش ارزهای داخلی کشورهای آفریقایی در برابر دلار آمریکاست. عواملی مثل ریسک کمتر در بازارهای جهانی و افزایش نرخ بهره در ایالات متحده، سرمایه‌گذاران را از منطقه به سمت خرید اوراق قرضه خزانه‌داری سوق داده که ایمن‌تر است و درصد پرداخت بالاتری دارد. در عین حال قیمت بالای نفت و مواد غذایی، هزینه‌های واردات این اقلام را در سال ۲۰۲۲ افزایش داده است. در چنین وضعیتی بدهی عمومی در این کشورها نیز افزایش یافته است و با وجود تقویت ارزهای محلی در برابر دلار، فشارهای تورمی همچنان بالاست و به سرعت کاهش نمی‌یابد.

  • انرژی بادی بزرگترین منبع تولید برق در بریتانیا شد

    برای اولین‌بار در تاریخ

    انرژی بادی بزرگترین منبع تولید برق در بریتانیا شد

    به گفته محققان امپریال کالج لندن، توربین‌های بادی ۳۲.۴ درصد از برق بریتانیا را در سه ماه اول سال تامین می‌کردند. گاز، یک سوخت فسیلی، مسئول ۳۱.۷ درصد از ترکیب سوخت برق بود. این اولین بار است که باد بیشترین سهم برق را در یک دوره سه ماهه در تاریخ شبکه برق کشور ارائه می دهد.

  • میلیون‌ها کودک و پناهجو در خطر

    پس از طوفان «موکا» در بنگلادش و میانمار

    میلیون‌ها کودک و پناهجو در خطر

    طوفان «موکا» به همراه طوفان استوایی «فانی» در سال ۲۰۱۹ به عنوان قوی‌ترین طوفان در شمال اقیانوس هند به ثبت رسید. با وقوع این طوفان دربخش‌هایی از میانمار و بنگلادش میلیون‌ها نفر که پیش از این در معرض آسیب‌های آب و هوایی و ناآرامی‌های قومی قرار داشتند، بار دیگر در معرض خطرات جدیدی قرار گرفته‌اند. در میانمار بیش از ۱۶ میلیون نفر که ۵.۶ میلیون نفر از آنها کودک هستند در شرایط خطرناکی بسر می‌برند. در بنگلادش نیز که بزرگترین کمپ پناهندگان جهان در آنجا واقع شده است، یک میلیون آواره روهینگیایی با بار سنگین طوفان‌های شدید مواجه شده‌اند که نیمی از آنها کودک هستند.

  • از شیرین‌کننده‌های غیرقندی برای کنترل وزن استفاده نکنید

    توصیه جدید سازمان بهداشت جهانی:

    از شیرین‌کننده‌های غیرقندی برای کنترل وزن استفاده نکنید

    با شیوع تب لاغری، استفاده از شیرین‌کننده‌های مصنوعی فاقد قند بیش از پیش متداول شده است. اکنون به شکل‌ فراوان شیرین‌کننده‌های غیرقندی فاقد قند مانند آسه سولفام K، آسپارتام، آدوانتام، سیکلامات، استویا و .... به شکل جایگزین قند مصرفی و نوشیدنی‌ها در بازار به فروش می‌رسند. اما برخلاف تبلیغات جایگزینی قندهای آزاد با شیرین‌کننده‌های غیرقندی در درازمدت به کنترل وزن کمک نمی‌کند و می‌تواند خطراتی را برای سلامتی به همراه داشته باشد.

  • به بردگی مدرن خوش آمدید

    وضعیت بغرنج کارگران خانگی در هنگ‌کنگ

    به بردگی مدرن خوش آمدید

    از دهه ۱۹۷۰ که به دلایل جمعیتی احتیاج به نیروی کار برای مراقبت خانگی در هنگ‌کنگ ضروری شد، مهاجرت‌ها به این مرکز اقتصادی در حال شکوفایی افزایش یافت. اما مهاجران سلامت شرایط متفاوتی داشتند؛ آن‌ها تحت قانون خاصی استخدام می‌شدند که زیربنای سیاست دیرینه دولت بود. بر این اساس اولویت در استخدام باید به نیروی کار محلی داده می‌شد و نیروی کار مهاجر وارد شده بود تا کمبود کارگران سلامت محلی را برطرف کند. به همین دلیل و در طول پنج دهه شرایط کاری کارگران سلامت مهاجر بدل به چیزی شبیه بردگی شده است. اکنون پس از سال‌ها استثمار و سوء‌استفاده، ۳۴۰ هزار کارگر خانگی مهاجر هنگ‌کنگ در دادگاه‌ها برای ایفای حقوق خود مبارزه می‌کنند.

  • تلاش هند برای ساخت بزرگ‌ترین مزارع خورشیدی جهان

    تلاش هند برای ساخت بزرگ‌ترین مزارع خورشیدی جهان

    هند، مانند بسیاری از کشورهای دیگر به دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان پادزهری برای افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی و مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است. مدیران دولتی معتقدند که این انرژی‌های تجدیدپذیر برای توسعه‌ هند حیاتی است. این رشد و توسعه می‌تواند دو سر داشته باشد؛ از یک‌سو انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند به‌عنوان یک نقطه‌ مثبت عمده در مقیاس اجتماعی تلقی شوند، اما این تسهیلات در مقیاس بزرگ می‌توانند - اگر ضعیف انجام شوند - شرایط را برای افرادی که نزدیک به آن‌ها زندگی می‌کنند دشوارتر کنند. این دقیقاً همان مشکلی است که برای یکی از بزرگ‌ترین تأسیسات خورشیدی جهان، یعنی پارک خورشیدی پاواگادا در هند اتفاق افتاده است.

  • چرا مهاجران خارجی رومانی را انتخاب می‌کنند؟

    چرا مهاجران خارجی رومانی را انتخاب می‌کنند؟

    یک نسل پیش رومانیایی‌ها برای غذا صف می‌بستند، اما امروز در بخارست صف‌ها برگشته‌ است. این‌بار آن‌هایی که در صف ایستاده‌اند رومانیایی نیستند. در یکی از خیابان‌ها، پناهندگان اوکراینی در مقابل یک مرکز توزیع کمک صف می‌کشند. در خیابان دیگری نپالی‌ها، بنگلادشی‌ها و دیگران بیرون از اداره مهاجرت منتظر تمدید مجوزهای کار و اقامت خود هستند. اکنون مانند ایتالیا در دهه ۱۹۷۰، رومانی نیز در آستانه تغییر از کشوری که مهاجران از آن می‌آمدند به کشوری برای ورود مهاجران قرار دارد.

  • چالش کربن‌زدایی از تولید آهن در اروپا

    هیدروژن جایگزین ذغال سنگ می‌شود

    چالش کربن‌زدایی از تولید آهن در اروپا

    تولید آهن فرآیند صنعتی پیچیده‌ای است که از طریق سوخت زغال‌سنگ ممکن می‌شود. اخیرا یک شرکت آلمانی با دستیابی به نوع جدیدی از فناوری، توانسته تا استفاده از هیدروژن را جایگزین ذغال سنگ کند. این تغییر به معنای تولید دی‌اکسید کربن کمتر است چرا که فرآیند تولید فولاد و آهن میزان بالایی آلایندگی در محیط رها می‌کند. فولادسازان بین ۷ تا ۹ درصد از انتشار سالانه کربن جهانی را به خود اختصاص می‌دهند، تقریباً به اندازه کشور هند و کمی پایین‌تر از میزان کربن تولیدی با حمل و نقل جاده‌ای در جهان. این در حالی است که تقاضای جهانی برای فولاد سبز در حال افزایش است و دولت‌ها در پی تصویب قوانینی برای دفاع از تولید سبز هستند. البته این تغییر جریان تولید چالش‌ها و موانع خود را نیز به همراه دارد.

  • نشست سالانه مدیران روابط‌عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد

    نشست سالانه مدیران روابط‌عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد

    نشست سالانه و گردهمایی مدیران روابط‌عمومی سازمان‌های تابعه و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد.

  • کودکان، قربانیان اصلی جنگ در سودان

    کودکان، قربانیان اصلی جنگ در سودان

    ادامه درگیری‌ها در سودان نگرانی‌ها درباره وضعیت کودکان و خانواده‌هایشان را افزایش داده است. در عین حال سودان یکی از بالاترین نرخ‌های سوءتغذیه در بین کودکان در جهان را دارد و در منطقه‌ای با مشکلات محیطی، درگیری‌ها و خشکسالی قرار گرفته است. مکان‌هایی که کودکان باید در آن‌ها امن باشند به‌طور مداوم مورد حمله قرار گرفته‌ و تجهیزات زیرساختی و امکانات سازمان‌های بشردوستانه نیز مورد از آسیب‌ها در امان نماده است.

  • معرفی فناوری‌های جدید برای حرکت معلولان

    معرفی فناوری‌های جدید برای حرکت معلولان

    حرکت و جابجایی مستقل برای افراد معلول همواره یک چالش مهم محسوب می‌شود. تکنولوژی‌های جدید به افراد دارای مشکلات حرکتی یا طیف وسیع‌تری از معلولین برای جابجایی و حرکت خودمختار کمک می‌کنند. نمونه این فناوری‌ها ویلچر برقی Scewo Bro یا خودرو HawKar است که حرکت خودمختارانه در داخل و خارج از ساختمان را برای معلولان امکانپذیر می‌سازد.

  • حقوق کم و کار زیاد

    ویژگی‌های شغلی کار پرستاران و ماماها از نظر سازمان بین‌المللی کار:

    حقوق کم و کار زیاد

    دو گروه از کارگران سلامت که نقش اساسی در هر سیستمی از مراقبت‌های بهداشتی ایفا می‌کنند ماماها و پرستاران هستند. مشخصه این دو حرفه ساعات طولانی کار و دستمزد کم است و در زبان در هر دو این حرفه‌ها بیشترین افراد مشغول به کارند. سازمان بین‌المللی کار در روز جهانی پرستار و ماما این پرسش را مطرح می‌کند که برای بهبود شرایط کاری و کمک به پرستاران و ماماها در ارائه بهتر خدمات به بیماران چه کاری می‌توان انجام داد.

  • تاثیر هوش مصنوعی بر رشد یا نزول مشاغل

    تاثیر هوش مصنوعی بر رشد یا نزول مشاغل

    هوش مصنوعی (AI) با به‌روزرسانی‌های روزانه در مورد قابلیت‌های جدید که به همان اندازه ترس و هیجان را در جهان برانگیخته، دنیای کار را تحت تأثیر قرار داده است. مانند تمامی تکنولوژی‌های سرنوشت‌ساز با ورود هوش مصنوعی به عرصه کار بخش‌های مهمی از بازار کار تحت تاثیر قرار گرفته و با سرعت بیشتری در حال تحول است. مجمع جهانی اقتصاد در نشست اخیر خود رشد مشاغل متاثر از هوش مصنوعی را مورد بررسی قرار داده است.

  • ظهور اندونزی به عنوان دومین منبع کبالت در جهان

    ظهور اندونزی به عنوان دومین منبع کبالت در جهان

    با افزایش استفاده از وسائل باتری‌دار و بازار رو به رشد خودروهای الکتریکی رقابت بر سر استخراج کبالت در سطح جهانی افزایش یافته است. این فلز با ترکیب شیمیایی خاص که در تولید باتری‌ از آن استفاده می‌شود به‌ویژه با گسترش بازار خودروهای برقی می‌تواند یک منبع حیاتی برای بازار این خودروهای باشد. بزرگترین تولیدکننده کبالت در جهان امروزه جمهوری دموکراتیک کنگو است که ۷۰ درصد منابع کبالت را در اختیار دارد. اما تسلط چین بر منابع کبالت کنگو موجب نگرانی رقبای غربی آن شده است. در این میان ظهور کشور اندونزی به عنوان دومین منبع کبالت در جهان که البته فاصله زیادی با کنگو دارد باعث شکلگیری رقابت جدیدی شده است.

  • آیا هوش مصنوعی اضطراب‌آور است؟

    بسیاری از کارگران نگران از دست دادن فرصت‌های شغلی خود هستند

    آیا هوش مصنوعی اضطراب‌آور است؟

    این روزها بحث درباره‌ هوش مصنوعی و پلتفرم‌های جدیدی مانند (ChatGPT) بسیار داغ است. افراد در پست‌ها و سِمت‌های مختلف نگران‌اند که این هوش مصنوعی جای‌شان را بگیرد و دیگر به حضور آن‌ها در جایگاه‌های شغلی مختلف نیاز نباشد؛ اما آیا می‌توان این ترس‌ها را کنار گذاشت و یک راه میانه‌ و تعادلی بین نیروی انسانی و هوش مصنوعی پیدا کرد؟

  • چرا تنش بر سر مواد معدنی حیاتی افزایش یافته است؟

    چرا تنش بر سر مواد معدنی حیاتی افزایش یافته است؟

    در اقتصاد امروز بحث جایگزینی منابع انرژی پاک بسیار داغ است. کشورهای مختلف و معاهدات بین‌الملل در کنار سازمان‌های دولتی و غیردولتی در پی تبلیغ و استفاده از منابع انرژی غیرکربنی برآمده‌اند و همین مسئله باعث شده تا تولید زیرساخت‌های انرژی سرعت بگیرد. در این میان اهمیت این موضوع موجب شده تا زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی تبدیل به عرصه رقابت جدیدی شود. کشور چین در این رقابت نسبت به آمریکا و اروپا در حال حاضر دست بالا را دارد و در مقابل رقبای اصلی اقتصادی چین در حال طراحی مکانیسم‌هایی هستند تا با زنجیره تامین مواد اصلی و حیاتی اقتصاد سبز که از طرف چین تامین می‌شود مقابله کنند.

  • کارمندان نسل (Z) فناوری محیط کار جوانان را تغییر داده است

    کارمندان نسل (Z) فناوری محیط کار جوانان را تغییر داده است

    کارمندان نسل (Z) در عصر فناوری وارد عرصه‌ کار و تجربه‌های فضای کاری شده‌اند. آن‌ها زمانی ورود به دنیای کاری را تجربه می‌کنند که انعطاف‌پذیری کارفرمایان و شرکت‌ها در دورکار بودن کارمندان امری عادی به حساب می‌آید و ارتباطات دیجیتالی فراگیر شده‌ است. همین امر این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا خواسته‌های خودشان را بسیار راحت‌تر با مدیران خود در میان بگذارند. با این حال برخی از کارشناسان حوزه‌ کار نگران‌اند که دورکار بودن کارکنان، آن‌ها را از دلبستگی به شرکت‌ها و محیط‌های کاری جدا کند. در هنگام دورکاری چیزهایی مانند گفت‌وگوهای معمولی بین همکاران و مشاهدات غیررسمی که شیوه‌ها و متدهای کار کردن را به کارمندان آموزش می‌داد دیگر مانند گذشته عمل نخواهد کرد. به همین خاطر این نگرانی وجود دارد که کارکنان تازه‌کار نشانه‌های رفتاری و شبکه‌سازی‌های درون محیط کار را یاد نگیرند. 

  • خیزش کارکنان سالمند

    دفاع عملی اروپا از افزایش سن بازنشستگی

    خیزش کارکنان سالمند

    در حالی که درگیری‌ها و اعتصابات بر سر سن بازنشستگی به خبر بخش مهمی از کشورهای اروپایی، کانادا و آمریکا تبدیل شده است، گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از شاغلین اروپایی بالای ۶۵ سال مشغول به ادامه کار هستند. بخش‌های سلامت و خدمات اجتماعی و همچنین خرده‌فروشی، صنایعی هستند که افراد بالای ۶۵ سال در آن‌ها بیشترین تعداد را دارند. به ویژه این افراد بیشتر از سایر افراد شاغل خوداشتغال هستند. ۳۸ درصد از افراد ۶۵ تا ۷۴ ساله یا خوداشتغال یا کارفرمای مستقل خود هستند. هر چند بخش بزرگی از شاغلین بالای ۶۵ سال معتقدند که بر اساس نیازهای معیشتی خود به کار مشغول‌اند اما باید در نظر داشت که ادامه کار می‌تواند برای برخی مشاغل به افراد مسن اجازه ادامه مشارکت در جامعه را بدهد.

  • کاهش ۲۰۰۰ شغل در شرکت هوایی بوئینگ

    کاهش ۲۰۰۰ شغل در شرکت هوایی بوئینگ

    غول هوایی بوئینگ اعلام کرد که قصد دارد در سال ۲۰۲۳ کارکنان بخش مالی و منابع انسانی شرکت را کاهش دهد. این شرکت هوافضا حدود ۲۰۰۰ شغل را از دست خواهد داد اما برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگری آماده می‌شود.

  • نگاهی به زیست یک کارگر فاضلاب

    احترام و شرایط کاری ایمن حق همه کارگران است

    نگاهی به زیست یک کارگر فاضلاب

    متن زیر از سایت سازمان بین‌المللی کار و از بخش «صداها»ی این سایت ترجمه شده است. در ژوئن ۲۰۲۲، کنفرانس بین‌المللی کار (ILC) در تصمیمی «محیط کار ایمن و سالم» را در چارچوب اصول و حقوق اساسی سازمان بین‌المللی کار قرار داد. وضعیتی که دربسیاری از مشاغل دچار نقضان است. روایت زیر داستان زندگی یک کارگر فاضلاب است که در آن عزت، امنیت، سلامت شغلی، نگاه جامعه، فقر و تحقیر نسبت به یک شغل تشریح می‌شود.

  • «مصرف ثروتمندان»  عامل ایجاد بحران آب در شهرها

    «مصرف ثروتمندان» عامل ایجاد بحران آب در شهرها

    در مطالعه اخیری که در آفریقای جنوبی انجام شد، رابطه میان نابرابری اقتصادی و الگوهای مصرف آب مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس این پژوهش هر چند گروه‌های درآمدی بالا و متوسط رو به بالا به ترتیب تنها ۱.۴ درصد و ۱۲.۳ درصد از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند، اما بیش از نیمی از آب مصرفی کل شهر را به مصرف می‌رسانند. این گزارش در درازمدت آنچه را که «مصرف دارایان» می‌نامد، به عنوان یک تهدید زیست محیطی برای وضعیت منابع آب محلی توصیف می‌کند.

  • زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر اندونزی را لرزاند

    زمین لرزه‌ای به بزرگی ۷.۳ ریشتر اندونزی را لرزاند

    کشور اندونزی به دلیل قرار داشتن بر کمربند آتشفشانی اقیانوس دچار زمین لرزه‌های فراوان و خطرات مرتبط با این پدیده است. در عین حال به دلیل طبیعت بی‌مانند، این کشور به عنوان یک مقصد توریستی مهم در آسیا شناخته شده و از سرتاسر جهان بازدیدکنندگان فراوانی را به خود جذب می‌کند. به تازگی وقوع زمین لرزه‌ها با فاصله زمانی اندک نگرانی‌هایی را درباره امنیت این منطقه ایجاد کرده است.

  • افزایش دما در اروپا سریع‌تر از سایر قاره‌ها رخ می‌دهد

    افزایش دما در اروپا سریع‌تر از سایر قاره‌ها رخ می‌دهد

    از ابتدای قرن ۲۰ که داده‌های آب و هوایی قابل اعتماد در دسترس است، اروپا گرمترین تابستان خود را از سر می‌گذراند. این در حالی است که طبق داده‌های موسسه پژوهشی گوتنبرگ این قاره طی ۱۰ سال اخیر به صورت متداومی افزایش دما را تجربه می‌کند. این افزایش دما در مناطق جنوبی قاره اروپا شدیدتر از سایر مناطق رخ داده است. همچنین جریان آب رودخانه‌های اروپا دومین میزان پایین خود را در تاریخ ثبت کردند. به علاوه شرایط خشک در جنوب اروپا پیامدهایی برای کاهش تولید محصولات کشاورزی به همراه خواهد داشت.

  • رام کردن غول تورم در جهان

    بررسی راه‌های مقابله با نوسان قیمت‌ها در کشورهای مختلف

    رام کردن غول تورم در جهان

    در دنیای امروز زندگی اقتصادی به اشکال مختلفی بر سایر عرصه‌های حیات انسان تأثیر می‌گذارد. یکی از این جنبه‌های اقتصادی «تورم» است که اکنون دیگر تنها یک واژه‌ اقتصادی محسوب نمی‌شود. تورم مانند یک غول بی‌شاخ‌ودم در هر گوشه و کناری به آدم‌های معمولی چشمک می‌زند. برای خرید هر کالای کوچک و بزرگ به هر مغازه‌ای که وارد می‌شوید با «تورم» مواجه‌اید. اگر از این زاویه به مسائل اقتصادی نگاه کنیم، مسئله‌ اقتصادی دیگر به اصطلاحات تخصصی محدود نمی‌شود بلکه به همه‌ جنبه‌های زندگی انسان مربوط است. «تورم» چیست و چگونه زندگی افراد را متأثر می‌کند؟ برای رهایی از آن، چه باید کرد و چه تجربیاتی در این زمینه وجود دارد؟ در این مطلب سعی داریم تا به‌صورت مختصر «تورم» و تأثیرات آن بر زندگی افراد و همچنین نمونه‌هایی از آن را در جوامع مختلف بررسی کنیم.