-
غروب بازنشستگی سنتی
آیا میتوان انتظار داشت که نسلهای در معرض بازنشستگی، همچون گذشته به دوران بازنشستگی سنتی وارد شوند؟ انتظارات از بازنشستگی تغییر کرده است، علت هم در تغییرات جمعیتی جوامع نهفته است. با این همه علت هر چه که باشد تعویق بازنشستگی و کار کردن در سنین بالاتر چیز چندان بدی هم به نظر نمیرسد. البته دلیل اول کار در دوران بازنشستگی مطابق انتظارات مسئله مالی است، اما حتی کسانی که با موفقیت پول کافی برای دستیابی به یک بازنشستگی سنتی را جمعآوری کردهاند، به دنبال چیزهای مفیدتری هستند؛ شاید رضایت از زندگی و تفریح شغلی از منابع مهم محرک ادامه دادن کار در دوران بازنشستگی باشد.
-
فناوری در خدمت صندوقهای بازنشستگی قرار میگیرد:
تحول مدیریت بازنشستگی، با هوش مصنوعی
بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقاتی آمریکاییِ مرسر سیافای، ثابت شده است که هوش مصنوعی (AI) میتواند در زمینه مدیریت بازنشستگی تغییرات اساسی ایجاد کند و منجر به صرفهجویی در هزینه و نتایج سرمایهگذاری بهتر برای مستمریبگیران شود.
-
انتظار برای افزایش حق مسکن در مذاکرات مزدی ۱۴۰۴
واقعیسازی حق مسکن کارگری، یکی از مطالبات اصلی کارگران مشمول قانون کار است؛ به نظر کارشناسان حوزه کار و اقتصاد، کمک هزینه مسکن ۹۰۰ هزار تومانی تناسب چندانی با هزینههای مسکن در شهرهای مختلف حتی شهرهای کوچک و حاشیهای ندارد.
-
درسهای کلیدی برای سیستمهای حمایتی؛
پنج کشور با بهترین نظامهای تامین اجتماعی
دانمارک، سوئد، فنلاند، نروژ و کانادا از بهترین سیستمهای تامین اجتماعی در جهان برخوردارند. اهمیت سیستمهای تامین اجتماعی در برقراری برابری و توزیع عدالت در جوامع است، از این رو این کشورهای میتوانند نمونهها و سرمشقهای خوبی برای سایر ملل در زمینه تامین اجتماعی باشند. البته تجربه سیستمهای تامین با توجه به فرهنگ جوامع مختلف متفاوت خواهد بود.
-
امید جدیدی برای بیماران قلبی؛
قلب تیتانیومی
پزشکان موفق شدند یک دستگاه آزمایشی که قلبی مصنوعی از جنس تیتانیوم است و با نیروی آهنربا کار میکند را با موفقیت به یک بیمار قلبی پیوند بزنند. این بیمار دومین فرد روی کره زمین است که موفق به دریافت چنین قلبی شده. مخترع این دستگاه میگوید قلب طبیعی بیماران برداشته میشود و سپس دستگاه از طریق اتصالات به قسمتهای باقیمانده قلب و به رگها متصل میشود.
-
در راستای پیگیری مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی برگزار شد؛
دیدار سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با مسئولان کانون عالی بازنشستگان
«مصطفی سالاری» سرپرست سازمان تأمین اجتماعی در دیدار با مسئولان کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی در راستای پیگیری مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی بر پیگیری ویژه موضوع متناسبسازی به عنوان یکی از مهمترین اولویتهای سازمان تأکید کرد.
-
جزییات آخرین وضعیت مشارکت اقتصادی در کشور نشان داد؛
جمعیت فعال ۱۵ استان بالاتر از میانگین کشوری
جدیدترین برآورد دادهای مرکز آمار ایران در حوزه نیروی کار نشان میدهد که اکنون در ۱۵ استان نرخ مشارکت اقتصادی بالاتر از میانگین کشوری به ثبت رسیده است؛ به عبارتی در حال حاضر جمعیت فعال حدود نیمی از مناطق کشور با نرخ بالاتری از متوسط کشوری برآورد میشود.
-
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی:
امکان تخصیص و تفکیک مبلغ حق بیمه کارفرمایان دستگاههای اجرایی فراهم شد
«محمد محمدی» معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی از فراهم شدن امکان تخصیص و تفکیک مبلغ حق بیمه کارفرمایان دستگاههای اجرایی در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان خبر داد.
-
همایش تشکلهای کارفرمایی استان تهران
صبح امروز، ۲۹ مهرماه همایش تشکلهای کارفرمایی استان تهران در مجموعه فرهنگی ورزشی نگین تامین اجتماعی برگزار شد.
-
تعدیل نیرو برای بزرگترین خودروساز اروپا؛
مشکلات فولکس واگن بازتاب اقتصاد راکد آلمان است
بزرگترین خودروساز آلمان پس از سالها فروش قوی، اکنون دچار مشکلات سودآوری شده است. اما تقاضای عقب مانده بازار و فشار از سوی چین، این شرکت را مجبور به بررسی گزینه اخراج کرده است و چشمانداز کاهش مشاغل و تعطیلی کارخانهها را برای بازگشت به سوددهی در سر میپروراند. مشکلات سودآوری برند اصلی فولکس واگن منعکسکننده مسائلی است که اقتصاد آلمان در کل با آن مواجه است. مشکل اصلی کاهش تولید بخش صنعتی است که نتوانسته پس از شوکهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا و جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ بهبود یابد.
-
آمارها نشان میدهد؛
میانگین سن بازنشستگان صندوق بازنشستگی گیلان ۶۶ سال است
آمارهای صندوق بازنشستگی استان گیلان تا پایان فصل پاییز سال گذشته نشان میدهد، میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی در این استان ۵۲ سال محاسبه شده، این در حالی است که میانگین سن فعلی افراد تحت پوشش این صندوق ۶۶ سال است.
-
روز جهانی غذا؛
فراخوانی برای توسعه یک سیستم غذایی عادلانه در جهان
در روز جهانی غذا «گزارش جهانی بحرانهای غذایی ۲۰۲۴» چالش عظیمی پیش روی خود دارد. هدف آن پایان دادن به گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ است اما چشمانداز ناامنیای غذایی که اغلب ناآرامی ایجاد میکند و منجر به چرخه معیوب بیثباتی و خشونت میگردد، چندان روشن نیست. به قول آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد «سیستمهای غذایی جهانی خراب شده است و میلیاردها نفر بهای آن را میپردازند»؛ اما بدون شک این سیستمهای ورشکسته غذایی نتیجه انتخابهای ما در سطوح سیاسی هستند نه نتایج اجتنابناپذیر سیاستها.
-
پیام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پی شهادت «یحیی السنوار»
«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پیامی شهادت یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس را تسلیت گفت.
-
وضعیت کارکنان خدمات بهداشتی؛
بیثباتکاری به تضعیف سلامت روان در محیط کار میانجامد
به نظر میرسد همانگونه که سازمان جهانی بهداشت تأکید میکند در ارتباط با کارکنان بهداشتی و مراقبتی علیرغم تشویقها، سیاستگذاران و کارفرمایان تا حد زیادی در وظیفه مراقبت از این کارگران ضروری، بهویژه با توجه به سلامت و رفاه روانی آنها شکست خوردهاند. علت اصلی دههها کمبود منابع سیستمهای مراقبت بهداشتی ملی مربوط به انتشار و اجرای چارچوبهای سیاست نئولیبرالی بوده که ارائه خدمات عمومی از جمله مراقبتهای بهداشتی را تضعیف کرده است. اکنون با افزایش بیثباتکاری، به ویژه در بخش خدمات عمومی که به امنیت شغلی معروف بودند، تضعیف سلامت روان و رفاه کارکنان در این بخش حیاتی با چالش مواجه شده است.
-
اعطای مسکن به خانواده های داغ دیده معدن مسکن طی یک ماه آینده
وزیر راه و شهرسازی از اعطای مسکن به خانوادههای داغدیده حادثه معدن طبس خبر داد و گفت : ظرف یک ماه آینده قراردادهای واگذاری مسکن را تقدیم سرپرستان خانواده حادثه دیدگان معدن طبس می کنیم.
-
اجرای کامل استانداردهای ایمنی سدی در برابر حوادث معدنی
استانداردهای ایمنی نقش بسیار مهمی در کاهش حوادث و بهبود شرایط کاری در معادن ایفا میکنند. با اجرای کامل و موثر این استانداردها، میتوان محیطهای کاری ایمنتری را برای کارگران ایجاد کرد و به طور قابل توجهی از تلفات جانی و مالی جلوگیری کرد.
-
هوش مصنوعی فرصت یا تهدید مشاغل سنتی
هوش مصنوعی به طور همزمان فرصتها و تهدیدات برای مشاغل سنتی ایجاد میکند. از یک سو، استفاده از هوش مصنوعی میتواند به بهبود کارایی و کیفیت مشاغل سنتی کمک کند و باعث افزایش تولید و سودآوری شود. از سوی دیگر، هوش مصنوعی ممکن است باعث اتلاف شغل برای برخی افراد شود.
-
پیتر سینگر فیلسوف اخلاق:
اخلاقی زندگی کردن یعنی تلاش برای کاهش رنج دیگران
تصور کنید پیاده به سمت محل کار خود می روید. در حین پیاده روی متوجه می شوید که کودکی در دریاچه نزدیک جاده در حال غرق شدن است. یک لحظه به لباس های لاکچری خود که برای شرکت در جلسه کاری پوشیده اید نگاه می کنید، مطمئن هستید که اگر برای نجان جان کودک به درون آب بروید همه لباس هایتان خیس و کثیف می شود و باید همه را به خشکشویی بدهید، آیا در این وضعیت حاضر هستید کودک در حال غرق شدن را نجات دهید؟
-
اجرای نظام چندلایه تأمین اجتماعی با هدف تحقق عدالت اجتماعی
سیاستگذاری کلان در حوزه بیمههای اجتماعی با اجرای لایههای بیمهای، امدادی و حمایتی و در نهایت تحقق نظام چندلایه تأمین اجتماعی را به دنبال خواهد داشت به همین واسطه با انجام الزامات و بایدهای این نظام، رسیدن آحاد جامعه به عدالت اجتماعی در همه سطوح محقق میشود.
-
مصاحبه با توماس پیکتی؛
سرمایه و ایدئولوژی
توماس پیکِتی بر این نظر است که چون دولتها نتوانستهاند نابرابری درآمدی را با سیاستهای مالیاتی صحیح، یعنی دریافت مالیات از ثروتمندان متناسب با ثروتی که کسب کردهاند، کاهش دهند، جنبشهای پوپولیستی پا گرفتهاند. در این مصاحبه توماس پیکتی برای رابین ویلسون میگوید که چگونه میتوان ثروت و قدرت را از سرمایهداران به کارگران و شهروندان منتقل کرد.
-
در نگاه آمریکاییها؛
آیا کالجهای دانشگاهی ارزشش را دارند؟
با بهبود وضعیت اقتصادی برای جوانان با و بدون مدرک در ایالات متحده آمریکا، آمریکاییها دیدگاههای متفاوتی در مورد ارزش مدرک دانشگاهی و هزینههای آن دارند. موسسه پژوهشی «پیو» با انتشار آخرین نظرسنجی خود در این باره دیدگاهها آمریکاییها نسبت به موضوع را سنجیده است. بر این اساس تنها یک نفر از هر چهار بزرگسال آمریکایی معتقد است که داشتن مدرک دانشگاهی چهار ساله برای به دست آوردن شغلی با درآمد خوب در اقتصاد امروز «مهم» و تقریباً نیمی از مصاحبهشوندگان معتقدند که اهمیت مدرک دانشگاهی از ۲۰ سال پیش کمتر شده است.
-
سیستمهای بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار میدهند؛
روز جهانی سلامت روان
پنجمین ویرایش گزارش روز جهانی سلامت روان «ایپسوس»، یک مطالعه ۳۱ کشوری است که به برداشت مردم از سلامت روان و نحوه برخورد آنها با سیستمهای مراقبت بهداشتی سلامت روان می پردازد. یافتههای کلیدی این گزارش نشان میدهد که در سطح جهان، اکثر مردم احساس استرس دارند، زنان نسل Z درگیری بیشتری با اضطراب دارند، سلامت روان همچنان دغدغه شماره یک است، اهمیت سلامت ذهن و بدن برابر است و سیستمهای بهداشت و درمان مسائل سلامت فیزیکی را در اولویت قرار میدهند.
-
آمارهای صندوق بازنشستگی نشان میدهد؛
پرداخت حدود سه هزار وام ضروری به بازنشستگان کشوری گلستان
دادههای آماری صندوق بازنشستگی کشوری نشان میدهد که تا پایان آذرماه سال گذشته سه هزار و ۴۹۱ مورد وام ضروری قرضالحسنه به بازنشستگان و وظیفهبگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی در استان گلستان پرداخت شد تا از این طریق به بهبود وضعیت معیشت افراد بازنشسته کمک شود.
-
پیری جمعیت، بزرگترین معضل حال حاضر دنیاست؛
انفجار بمب سالمندی
امروزه دیگر رشد سریع جمعیت، بزرگترین چالش جهانی نیست که با آن دستوپنجه نرم میکنیم بلکه پیری جمعیت بهعنوان معضل جدید پیشِروی جامعه جهانی بهصورت وسیع در سراسر دنیا در حال گسترش است. این معضل آنچنان در سطح جهان در حال گسترش است که بسیاری از کشورها برای مقابله با این همهگیری، از طریق اجرای سیاستها و برنامههای مختلف و بهروز خود را آماده میکنند.
-
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران تأکید کرد؛
پیگیری توسعه درمان، تنقیح قوانین و خدمات الکترونیک تأمین اجتماعی
«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسعه خدمات درمانی، استمرار تنقیح قوانین، مقررات و آییننامهها و همچنین گسترش خدمات الکترونیک تأمین اجتماعی را از اولویتهای دوره مدیریتی جدید این سازمان برشمرد.
-
سرپرست سازمان تأمیناجتماعی تاکید کرد:
ناترازی تأمیناجتماعی قابل حل است
"مصطفی سالاری" سرپرست سازمان تأمیناجتماعی گفت:ناترازی سازمان تأمیناجتماعی با محوریت کار کارشناسی و کمک دولت ومجلس قابل حل است.
-
نادیده گرفتن نابرابری به معنای عقب گرد در مسیر توسعه است؛
نابرابری؛ همچنان مهمترین دغدغه بشر
نانسی بردسال(Nancy Birdsall)رئیس مرکز توسعه جهانی است او از پژوهشگران ارشد بانک جهانی بوده است و با تسلطی که بر منابع و آمارهای بین المللی دارد در این یادداشت سعی کرده است تا ثابت کند که جهانی شدن و رشد اقتصادهای برتر هیچ گاه عامل برابرتر شدن جوامع نیستند و به همین دلیل همچنان باید نگران تشدید نابرابری در فضای جهانی باشیم. او اثبات می کند که نابرابری به عنوان یک علت احتمالی رشد پایین در کشورها قابل بررسی است و سیاست گذاران باید از مسیری که کشورهای مختلف در طول سالهای اخیر طی کرده اند عبرت گرفته و بیشتر بر روی رفع موانع برابری تمرکز کنند زیرا در این صورت است که رشد موزون و توسعه همه جانبه برای کشورهای خود به ارمغان خواهند آورد. این یادداشت برای اولین بار در مجله اینترنتی boston review منتشر شده است.
-
۱۰ کشور با بالاترین سن بازنشستگی را بشناسید
ایسلند در حالی با سن بازنشستگی ۶۷ سال، در صدر فهرست بالاترین سن بازنشستگی جهان قرار گرفته که در بسیاری از کشورها سن بازنشستگی بین ۶۰ تا ۶۵ سال تعیین شده است.
-
گفتوگوی آتیهنو با مادران دارای فرزندان معلول؛
زخمهای عمیق این خانوادهها مرهم میخواهد
بنابر گفته معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور معلول هستند و تحت حمایت خدمات بهزیستی قرار دارند که با احتساب اعضای خانواده خود ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل میشوند. براساس آخرین دادههای سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک میلیارد نفر معادل ۱۵ درصد از جمعیت جهان با انواع ناتوانیها دستوپنجه نرم میکنند. از بین این یک میلیارد معلول، حدود ۱۱۰ تا ۱۹۰ میلیون نفر معلول جسمی - حرکتی هستند که در ایفای نقشهای فردی خود محدودیت دارند. در این گزارش به سراغ دو خانواده دارای فرزند معلول جسمی- حرکتی رفتیم و پای صحبت مادران فداکاری نشستیم که سالهاست از فرزندان معلولشان مراقبت و پرستاری میکنند. بیشک مادر فرشتهای زمینی است و تمام آنچه را که آزردهخاطرش میکند صبورانه تاب میآورد و با لبخند مهربانش فرزند خود را میپروراند. روایت این دو مادر فداکار را در ادامه میخوانید.
-
با صدور حکمی از طرف وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛
مصطفی سالاری سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد
با صدور حکمی از سوی «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای تابعه «مصطفی سالاری» سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد.