• رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    جمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با اکثریت قاطع آرا، رأی به محکومیت تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا داد. جمع عمومی برای بار دوم با رکورد ۱۸۷ رای به این قطعنامه رای مثبت داد. با این حال قطعنامه‌های مجمع عمومی از نظر قانونی الزام‌آور و قابل اجرا نیستند. این تحریم در سال ۱۹۶۰ و پس از انقلاب کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و ملی شدن املاک متعلق به شهروندان و شرکت‌های آمریکایی اعمال شد.

  • جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    اینستاگرام، فیسبوک، مسنجر و متاورس چگونه به دام افتادند

    جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    شرکت مادر اپلیکیشن‌های «فیس بوک»، «اینستاگرام»، «واتس اپ»، «مسنجر» و «متاورس»، به دلیل توسعه محصولاتی که آگاهانه برای به دام انداختن کودکان طراحی شده‌اند، عدم رعایت حریم خصوصی و دزدی اطلاعات کودکان در مخمصه گیر افتاد. به‌رغم اینکه گزارش‌های خود «متا» نشان می‌داد که اینستاگرام باعث ایجاد اختلالات در خوراک کاربران شده است و حتی برخی از کاربران را به خودکشی کشانده، مقامات ارشد این شبکه اجتماعی هیچ اقدامی برای رسیدگی به این وضعیت انجام ندادند. روند شکایت از «متا» در آوریل امسال با یک دادخواست دسته جمعی که شامل چندین مؤسسه آموزشی می‌شد، به اوج خود رسید. اکنون رسوایی این شرکت حتمی است و تنها ابعاد این رسوایی هنوز مشخص نشده است. در این دادخواست مواردی همچون فریب، مدل تجاری، اعتیادآور بودن، تکنیک ماشین شرط‌بندی، تداوم عمل خلاف قانون، استفاده و جمع‌آوری اطلاعات شخصی و گسترش مدل غیرقانونی به سایر محصولات «متا» از موارد مطرح شده علیه این شرکت هستند.

  • دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    تقریبا هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در مکزیک، طوفان «اوتیس» با بادهایی به سرعت ۱۶۵۲۶۶ کیلومتر در ساعت شهر ساحلی «آکاپولکو» را ویران کرد. شدت خسارات به حدود ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و وضعیت امنیت در شهر تقریبا فاجعه بار است. در این میان رئیس جمهور مکزیک «لوپز اوبرادور»، انتقادات شدید از وضعیت را به بازی سیاسی رقیب انتخاباتی خود نسبت می‌دهد.

  • «پادکولوژی»، پادکستی درباره سیر روانشناسی از آغاز تا امروز

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    «پادکولوژی»، پادکستی درباره سیر روانشناسی از آغاز تا امروز

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    چطور اینستاگرام و فیس‌بوک می‌تواند برای نوجوانان مضر باشد

    شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    به دنبال گزارش‌های تندی که در روزنامه‌ها علیه «متا» منتشر شد پروژه شکایت علیه این شرکت کلید خورده است. این شکایت که در یک دادگاه فدرال در کالیفرنیا ارائه شده است مدعی است که شرکت «متا» اطلاعات کودکان زیر ۱۳ سال را بدون رضایت والدین آنها جمع‌آوری می‌کند و با آسیب به سلامت روان نوجوانان به‌رغم آگاهی خود شرکت نسبت به این مسئله، همچنان در مسیر قبلی حرکت و کسب سود می‌کند.

  • تمدید مهلت ارسال آثار مسابقه ملی نمایشنامه‌نویسی «چهارراه»

    تمدید مهلت ارسال آثار مسابقه ملی نمایشنامه‌نویسی «چهارراه»

    اگر به نمایشنامه‌نویسی علاقه‌مندید و شعر و ادبیات هم از حوزه‌های مورد علاقه شما است هنوز فرصت دارید در یک رقابت کشوری نمایشنامه‌نویسی شرکت کنید.

  • اختصاص درآمد اجرای یک شب نمایش برای رهایی یک محکوم

    اختصاص درآمد اجرای یک شب نمایش برای رهایی یک محکوم

    یک گروه تئاتر با همکاری یک گروه خیریه مردمی (یاران نجات)برای آزادی یک زندانی، درآمد یک شب از اجرای خود را به این گروه خیریه اختصاص می‌دهد.

  • بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    نگاهی به گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی

    بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    اکنون که اخبار وحشت‌آور کشتار اشغالگران بار دیگر افکار عمومی جهان را نسبت به مسئله فلسطین برآشفته کرده است بد نیست به گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی نگاهی بیاندازیم. این گزارش بویژه بر وضعیت کودکان تمرکز دارد و درنده‌خویی و روش‌های غیرانسانی برخورد با کودکان در سرزمین‌های اشغالی را آشکار می‌کند. این گزارش دارای بخش گسترده‌ای درباره کودکان معلول (شامل ۱۶۷۹ نفر بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ در غزه و کرانه باختری) است. کارکنان پزشکی در سرزمین‌های فلسطینی می‌گویند یکی از دلایل اصلی این معلولیت‌ها، تاکتیک «تیراندازی به هدف زخمی‌ کردن» توسط ارتش اسرائیل است.

  • چگونه فریاد زدن را متوقف کنیم و با فرزندان ارتباط برقرار کنیم

    چگونه فریاد زدن را متوقف کنیم و با فرزندان ارتباط برقرار کنیم

    اگر والدینی هستید که برای هدف تربیت کودکان و درک و کنترل احساساتشان به یک راهنمای مفد نیاز دارید، کتاب «والدین صلح‌طلب، کودکان شاد» نوشته‌ «لورا مارکهام» پیشنهاد مناسبی برای شما است.

  • سفر به گرای ۲۷۰ درجه

    سفر به گرای ۲۷۰ درجه

    ‌جنگ و خاطرات آن از ژانرهای محبوب و موردعلاقه مخاطبان در ادبیات خاطره‌نگاری و وقایع‌نگاری محسوب می‌شود. بازگویی خاطرات دوران جنگ به بازماندگان کمک می‌کند تا تصویری از آنچه بر سربازان و رزمندگان گذشته، به دست آورند.

  • هفته‌ای همراه با نوای موسیقی

    هفته‌ای همراه با نوای موسیقی

    شنیدن موسیقی برای کسانی که به آن علاقه دارند، یکی از ملزومات زندگی و بخشی جدانشدنی از روزمرگی‌های آن‌هاست. موسیقی روح آدمی را جلا می‌دهد و برای ارتباط برقرار کردن با جنبه‌های دیگر زندگی و دور شدن از روند مادی و عینی عنصری تأثیرگذار است. گاهی می‌توان شنیدن موسیقی در تنهایی و لابلای کارهای روزانه و داخل ماشین را کنار گذاشت و در فضای زنده از شنیدن و درک و لمس آن لذت برد. کنسرت بهترین گزینه در چنین مواقعی است.

  • موارد استفاده از تحلیل شغلی چیست؟

    موارد استفاده از تحلیل شغلی چیست؟

    ساده ترین تعریف روانشناس صنعتی و سازمانی " به کارگیری اصول، نظریه‌ها و تحقیق‌های روانشناختی در محیط های کاری" است. اما باید دقت کرد که عبارت "محیط کار" محدودمان نکند، زیرا روانشناسی صنعتی و سازمانی تنها به محیط های کار بسنده نمی‌کند و بسیاری از عواملی که رفتارهای کاری را تحت تأثیر قرار می‌دهند خارج از محیط‌های کار اتفاق می افتند، در چنین شرایطی تحلیل شغلی جزو یکی از ضروریات است.

  • نوموفوبیا و ترس از زندگی بدون گوشی

    اختلالی که سلامت روان را تهدید می‌کند

    نوموفوبیا و ترس از زندگی بدون گوشی

    ورود تکنولوژی‌های جدید و گوشی‌های هوشمند تغییرات زیادی را به همراه داشته است. بمباران اطلاعاتی فرصت نفس کشیدن را از مغز انسان گرفته و مجال تمرکز به او نمی‌دهد. اینترنت و به دنبال آن تلفن هوشمند دریای بی‌انتهایی است که با آمدنش دگرگونی عمیق و گسترده‌ای در زندگی بشر به وجود آورد. بعد از گذشت چند دهه از ورود اینترنت و همگانی شدن استفاده از آن، اکنون اعتیاد به تلفن همراه مسئله‌ای است که بشر را درگیرخود کرده است.

  • برنامه‌ریزی و پشتکار نقطه قوت رسیدن به اهداف

    رتبه‌آور کنکور سراسری در گفتگو با آتیه‌آنلاین مطرح کرد

    برنامه‌ریزی و پشتکار نقطه قوت رسیدن به اهداف

    کیارش صانعی، فرزند پروانه صفاخواه، مامای بیمارستان تأمین‌اجتماعی شهید دکتر فیاض‌بخش، موفق به کسب رتبه ۳۰ کشوری کنکور سراسری در رشته ریاضی و فیزیک و رتبه ۲۰ منطقه یک استان تهران شده است.

  • تله‌های شخصیتی‌ را بشناسیم

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    تله‌های شخصیتی‌ را بشناسیم

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • چگونه درست برنامه‌ریزی کنیم؟

    به بهانه یکم آبان ماه روز ملی آمار و برنامه‌ریزی

    چگونه درست برنامه‌ریزی کنیم؟

    همه ما در طول زندگی چه در دوران تحصیل چه در روند شغلی بارها برنامه‌ریزی کرده‌ایم و با مفهوم آن آشناییم. برنامه‌هایی که خیلی‌وقت‌ها شکست خورده و به نتیجه‌ای نرسیده، مواقع زیادی هم تا آخر اجرا شده و ما را به مطلوب خودمان رسانده.

  • چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    نقش استعمار در طرح ژنتیکی مردم کشورهای مستعمره

    چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    تاثیرات استعمار جدای از غارت منابع و تحمیل درد و رنج به مردم مستعمرات می‌تواند بسیار طولانی‌تر احساس شود. برای نمونه طرح ژنتیکی مردم جنوب آسیا متاثر از استعمار انگلیس با اجداد خود در این مناطق متفاوت است. در حقیقت ایجاد بحران‌های مصنوعی غذا و قحطی در این مناطق موجب شد تا نوعی ژنتیک خاص باقی بماند، ژنتیکی که امروزه منجر به ایجاد انواع بیماری‌های مربوط به دیابت می‌شود. بدن‌های باقی مانده و به ارث رسیده از قحطی بیشتر در معرض ذخیره‌سازی چربی هستند و این یکی دیگر از دستاوردهایی است که استعمار با خود به همراه داشته و دارد.

  • تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    محققان در مقاله‌ای که توسط مجله «نیچر» منتشر شد، اعلام کردند که داده‌های قبلی نشان می‌داد که تولید لاستیک در مقایسه با تولید کالاهایی مانند سویا و روغن نخل، مشکلی نسبتاً جزئی در مورد جنگل‌زدایی است. اما داده‌های ماهواره‌ای با وضوح بالا، که به شناسایی بیشتر مزارع خرده‌مالکی کمک کرد، نشان داده است که تلفات جنگل‌ها «بسیار بیشتر» از تخمین‌های قبلی است.

  • کمک به حفظ سلامتی در عصر ماشین و زندگی شهری

    به مناسب هفته ورزش و تربیت بدنی

    کمک به حفظ سلامتی در عصر ماشین و زندگی شهری

    با توجه به ماشینی و آپارتمانی شدن زندگی بسیاری از ما که در نتیجه شهری شدن زندگی امروز در ایران و بسیاری کشورهای دیگر به وجود آمده، نیاز به فعالیت بدنی و فعالیت ورزشی بیش از پیش احساس می‌شود. این روند نتیجه به روز شدن وسایل زندگی روزمره مثل ریموت‌های مختلف، آسانسورها و پله برقی‌ها و حتی اپلیکیشن‌های جورواجور که در حمل و نقل از در منزل به ما خدمات می‌دهدند و سایر تکنولوژی‌ها و وسایل زندگی امروزی که هر روز کار را برای انسان راحت‌تر می‌کند اما سطح فعالیت روزانه، ماهانه و سالانه آدم‌ها روز به روز کمتر می‌شود.

  • آخر هفته و گالری گردی در شهر

    آخر هفته و گالری گردی در شهر

    دیدن و تماشا کردن آثار هنری یکی از تفریحات جذاب علاقه‌مندان به هنر است. نمایشگاه‌های هنری از جمله مکان‌هایی هستند که این آثار را مقابل چشم تماشاگران می‌گسترانند و امکان لذت بردن را برای آن‌ها فراهم می‌کنند. برای هنرمندان و خالق آثار هنری نیز شعفی دیگرگونه دارد وقتی مخاطبان خود را در مقابل آثار خود می‌بینند. اگر به نقاشی و خط و عکس و هنرهای تجسمی علاقه دارید، نمایشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنید و چند ساعتی را دور از هیاهوی دنیا به تماشای رقص دست هنرمندان بپردازید.

  • تحلیل‌ شغلی چیست و تحلیل‌گر شغلی چه می‌کند؟

    تحلیل‌ شغلی چیست و تحلیل‌گر شغلی چه می‌کند؟

    روانشناسی یعنی مطالعه علمی رفتار و فرآیندهای ذهنی موجودات زنده و در عین حال روانشناسی صنعتی و سازمانی مطالعه علمی انسان‌ها در سازمان‌ها است. همانطور که از عنوان روانشناسی صنعتی و سازمانی استنباط می‌شود، این رشته از روانشناسی دارای دو بخش عمده؛ صنعتی و سازمانی است. هر چند محتوای این دو بخش تقریبا با هم، هم پوشانی دارند و نمی‌توان این دو زمینه را از هم جدا کرد. اما مروری بر تاریخچه روانشناسی صنعتی و سازمانی نشان می‌دهد که ریشه هر یک از این دو زمینه، سنت‌ها، رسوم و روایات متفاوتی بوده است.

  • افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    چگونه زنجیره تامین قطع و هزینه‌ها بالا می‌رود

    افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    بر اساس نظرسنجی ActionAid، یک گروه بین المللی امداد، از فوریه ۲۰۲۲، قیمت کود در نیجریه و ۱۳ کشور دیگر بیش از دو برابر شد و بر اساس بولتن بانک جهانی، نگرانی در مورد ناامنی غذایی در بیشتر مناطق غرب و مرکز آفریقا «به طرز هشدارآمیزی بالا» رفته است. همچنین مطابق داده‌های برنامه جهانی غذایی سازمان ملل، در نیجریه، پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا، نزدیک به ۹۰ میلیون نفر یعنی تقریباً دو پنجم جمعیت این کشور از «مصرف ناکافی غذا» رنج می‌برند. اکنون کشاورزان از محصولات اصلی مانند برنج و ذرت به محصولات کم‌ارزش‌تر مانند سویا و بادام زمینی که به کود کمتری نیاز دارند، روی آورده‌اند. کود معدنی یک تجارت جهانی است که تحت سلطه تولیدکنندگانی از ایالات متحده، چین، هند، روسیه، کانادا و مراکش قرار دارد اما تولیدات کود معدنی متاثثر از شوک‌های اقتصادی، جنگ و تغییرات اقلیمی قرار گرفته و قیمت‌ها افزایش یافته است.

  • مسیر شغلی‌ات را پیدا کن

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    مسیر شغلی‌ات را پیدا کن

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آنها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر هفته سه‌شنبه‌ها یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی و سبک زندگی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • سلامتی جامعه در گرو بهبود وضعیت تغذیه

    سلامتی جامعه در گرو بهبود وضعیت تغذیه

    هر سال در ۱۶ اکتبر مصادف با ۲۴ مهر روز جهانی غذا نام دارد و  همه ما برای تحقق بخشیدن به چشم‌انداز جهانی بدون گرسنگی و سوء تغذیه نقش داشته باشیم، می‌توانیم انتخاب‌های غذایی سالم داشته باشیم و سهم خود را برای کاهش ضایعات مواد غذایی انجام دهیم. البته مهمتر است که دولت‌ها، شرکت‌ها و سازمان‌ها دانش موثری را این مورد به اشتراک بگذارند و از سیستم‌های غذایی و معیشت پایدار و انعطاف‌پذیر حمایت کنند. 

  • با چشم بینا تو را ندیدم

    درباره مشکلات ارتباطی نابینایان به مناسبت روز عصای سفید

    با چشم بینا تو را ندیدم

    ماجرا از اینجا شروع شد که به دنبال یک فرد نابینا می‌گشتم تا یادداشتی بنویسد یا گفت‌وگویی کند تا به مناسبت روز جهانی عصای سفید بیشتر با سبک زندگی این قشر از جامعه آشنا شویم. کسی را نمی‌شناختم. به دوستان و آشنایانم پیام دادم و پرسیدم فرد نابینایی می‌شناسید؟ و پاسخ همه یک کلمه بود: نه.

  • بازگشت دنیا به تلفن‌های «گوشتکوبی»

    برای فرار از اعتیاد به گوشی‌های هوشمند

    بازگشت دنیا به تلفن‌های «گوشتکوبی»

    تلفن‌های هوشمند می‌توانند اثرات مختلفی بر زندگی ما بگذارند. بسیاری از پژوهش‌گران به تاثیرات مثبت و منفی این پدیده پرداخته‌اند اما جدیدا موجی در جهان به راه افتاده که باعث شده تا افراد زیادی به گوشی‌های قدیمی بازگردند. در واقع اهمیت فاصله گرفتن از جهان مجازی برای سلامت روان و پرداختن به تامل بیشتر در انسان، باعث شده تا برخی که معمولا جزو ضدفرهنگ‌های اجتماعی نیز محسوب می‌شوند به گوشی‌های اصطلاحا «گوشتکوبی» بازگشت کنند.

  • دستگاه‌های حامی نابینایان عملکرد قابل دفاعی ندارند

    قائم مقام انجمن نابینایان ایران در مراسم گرامیداشت روز جهانی عصای سفید:

    دستگاه‌های حامی نابینایان عملکرد قابل دفاعی ندارند

    قائم مقام انجمن نابینایان ایران در مراسم روز جهانی عصای سفید گفت: اینکه برخی از هنرمندان، ورزشکار و افراد خیر حامی مستمر انجمن نابینایان در طول سال هستند باید آنها را قدردان باشیم در شرایطی که دستگاه‌های مرتبط اغلب به وظایف و ماموریت‌های خود متعهد نیستند.

  • موانع پیش روی نابینایان به قوت خود باقی است

    رئیس انجمن نابینایان ایران در مراسم روز جهانی عصای سفید:

    موانع پیش روی نابینایان به قوت خود باقی است

    رئیس انجمن نابینایان ایران امروز در مراسم روز جهانی عصای سفید گفت که بسیاری از مشکلات و چالش‌های پیش روی نابینایان در زمینه اشتغال، مهارت‌آموزی و دیگر موارد متعدد به قوت خود باقی است.

  • راهنمایی برای داشتن خانواده شاد

    معرفی کتاب

    راهنمایی برای داشتن خانواده شاد

    خانواده به عنوان اولین نهاد فرهنگ ساز و ایجاد کننده انضباط، نقش بی‌همتایی در بافتن پیش‌نویس زندگی ما دارد. کتاب "خانواده شاد" نوشته‌ "پیرل درگو" یکی از آثار مهم در زمینه‌ روانشناسی خانواده و روابط انسانی است و از آن به عنوان راهنمای پرورش فرزندان از طریق مراسم خانوادگی نیز یاد می‌شود.

  • بررسی چالش‌های هند در ایجاد اشتغال

    آیا پر جمعیت‌ترین کشور جهان می‌توان برای جوانان خود اشتغال ایجاد کند؟

    بررسی چالش‌های هند در ایجاد اشتغال

    نرخ های چشمگیر رشد اقتصادی که در ۲۰ سال گذشته در هند مشاهده شده است، تنها بهبود اندکی در شرایط زندگی برای اکثریت عظیم هندی‌ها به همراه داشته است. اشتغال اصلی‌ترین کانالی است که رشد اقتصادی از طریق آن شرایط زندگی را بهبود می‌بخشد، اما این مسئله به یک منبع نگرانی عمده در هند تبدیل شده است. توسعه‌ای اقتصادی که نتواند شغل ایجاد کند فاقد توان تقویت توسعه انسانی است؛ و در هند، کشش رشد اشتغال، یعنی درصد تغییر در تعداد مشاغل برای ۱ درصد رشد، از دهه ۱۹۷۰ به طور پیوسته در حال کاهش است. همچنین بهبود استانداردهای زندگی تقریبا نیمی از جمعیت هند به این انتقال نیروی کار و بنابراین به ایجاد شغل در صنعت بستگی دارد که در سال‌های اخیر بسیار ضعیف بوده است.