• ناترازی تأمین‌اجتماعی قابل حل است

    سرپرست سازمان تأمین‌اجتماعی تاکید کرد:

    ناترازی تأمین‌اجتماعی قابل حل است

    "مصطفی سالاری" سرپرست سازمان تأمین‌اجتماعی گفت:ناترازی سازمان تأمین‌اجتماعی با محوریت کار کارشناسی و کمک دولت ومجلس قابل حل است.

  • نابرابری؛ همچنان مهمترین دغدغه بشر

    نادیده گرفتن نابرابری به معنای عقب‌ گرد در مسیر توسعه است؛

    نابرابری؛ همچنان مهمترین دغدغه بشر

    نانسی بردسال(Nancy Birdsall)رئیس مرکز توسعه جهانی است او از پژوهشگران ارشد بانک جهانی بوده است و با تسلطی که بر منابع و آمارهای بین المللی دارد در این یادداشت سعی کرده است تا ثابت کند که جهانی شدن و رشد اقتصادهای برتر هیچ گاه عامل برابرتر شدن جوامع نیستند و به همین دلیل همچنان باید نگران تشدید نابرابری در فضای جهانی باشیم. او اثبات می کند که نابرابری به عنوان یک علت احتمالی رشد پایین در کشورها قابل بررسی است و سیاست گذاران باید از مسیری که کشورهای مختلف در طول سالهای اخیر طی کرده اند عبرت گرفته و بیشتر بر روی رفع موانع برابری تمرکز کنند زیرا در این صورت است که رشد موزون و توسعه همه جانبه برای کشورهای خود به ارمغان خواهند آورد. این یادداشت برای اولین بار در مجله اینترنتی boston review منتشر شده است.

  • ۱۰ کشور با بالاترین سن بازنشستگی را بشناسید

    ۱۰ کشور با بالاترین سن بازنشستگی را بشناسید

    ایسلند در حالی با سن بازنشستگی ۶۷ سال، در صدر فهرست بالاترین سن بازنشستگی جهان قرار گرفته که در بسیاری از کشورها سن بازنشستگی بین ۶۰ تا ۶۵ سال تعیین شده است.

  • زخم‌های عمیق این خانواده‌ها مرهم می‌خواهد

    گفت‌وگوی آتیه‌نو با مادران دارای فرزندان معلول؛

    زخم‌های عمیق این خانواده‌ها مرهم می‌خواهد

    بنابر گفته معاون توانبخشی سازمان بهزیستی، حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور معلول هستند و تحت حمایت خدمات بهزیستی قرار دارند که با احتساب اعضای خانواده خود ۲۵ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند. براساس آخرین داده‌های سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک میلیارد نفر معادل ۱۵ درصد از جمعیت جهان با انواع ناتوانی‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. از بین این یک میلیارد معلول، حدود ۱۱۰ تا ۱۹۰ میلیون نفر معلول جسمی - حرکتی هستند که در ایفای نقش‌های فردی خود محدودیت دارند. در این گزارش به سراغ دو خانواده‌ دارای فرزند معلول جسمی- حرکتی رفتیم و پای صحبت مادران فداکاری نشستیم که سال‌هاست از فرزندان معلولشان مراقبت و پرستاری می‌کنند. بی‌شک مادر فرشته‌ای زمینی‌ است و تمام آنچه را که آزرده‌خاطرش می‌کند صبورانه تاب می‌آورد و با لبخند مهربانش فرزند خود را می‌پروراند. روایت این دو مادر فداکار را در ادامه می‌خوانید.

  • مصطفی سالاری سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد

    با صدور حکمی از طرف وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛

    مصطفی سالاری سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد

    با صدور حکمی از سوی «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس هیات امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه «مصطفی سالاری» سرپرست سازمان تامین اجتماعی شد.

  • بحران جهانی مسکن/۱

    بحران جهانی مسکن/۱

    موضوع مسکن یک بحران جهانی است. بحرانی که در حال خفه کردن طبقه متوسط شهری، خصوصا در شهرهای بزرگ جهان است. این بحران چگونه ایجاد شده و دلایل آن چیست؟ وضعیت کشورهای توسعه یافته در مواجهه با این بحران چگونه است و آیا می‌توان راه‌حلی را برای آن یافت؟ در این یادداشت سعی میکنیم تا به برخی پاسخ‌های مناسب در این زمینه بپردازیم.

  • معرفی اعضای جدید هیأت امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه

    معرفی اعضای جدید هیأت امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه

    با تصویب شورای عالی رفاه ۶ عضو جدید هیأت امنا سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های تابعه معرفی شدند.

  • عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک و چالش تولید دارو

    چرا آنتی‌بیونیک‌های جدید تولید نمی‌شوند؟

    عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک و چالش تولید دارو

    عفونت‌هایی که زمانی با آنتی‌بیوتیک‌ها به راحتی درمان می‌شدند، در طی زمان غیرقابل درمان می‌شوند و یک درمان جدید برای عفونت باکتریایی برگ برنده گروه‌های پژوهشی پزشکی در سراسر جهان است. با این حال، چالش‌های مالی شدید، کشف و توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید را شکننده کرده است و درمان‌ها در بسیاری از مواقع که بیشتر مورد نیاز هستند، در دسترس نیست. شرکت‌های بزرگ داروسازی در جستجوی سود بیشتر در جاهای دیگر، این حوزه حیاتی را ترک کرده‌اند و محققان با استعداد مشاغل جدیدی را در بخش‌های با ثبات‌تر پزشکی انتخاب می‌کنند. برخی چاره چنین وضعیتی را در اتخاذ سیاست‌های تشویقی و دخالت دولت‌ها در سرمایه‌گذاری جهت تولید داروهای جدید می‌دانند.

  • معرفت‌زایی؛ راهکار مقابله با تعرض به کودکان

    در گفت وگو با آتیه‌آنلاین به مناسبت روز جهانی کودک مطرح شد

    معرفت‌زایی؛ راهکار مقابله با تعرض به کودکان

    هر ساله با فرارسیدن روز جهانی کودک، از حقوق کودکان و لزوم رعایت آنها بیش از پیش از گفته می‌شود. اینکه‌ حق حیات، مراقبت، نگهداری و امنیت‌ کودکان باید مراعات شود، اینکه آنها باید به رفاه، آزادی بیان، سلامتی و تحصیل دسترسی کافی داشته باشند. اینکه گام اول رعایت حقوق، آشنایی با تک تک حقوق تعریف شده است اگرچه موضوعی تأمل برانگیز و موردتأکید بسیاری از حقوقدانان است اما در منظر عمومی و بعضاً نهادها و دستگاه‌ها به آن کمتر توجه می‌شود.

  • «حق خاموش کردن» به حقوق کارمندان اضافه می‌شود

    «حق خاموش کردن» به حقوق کارمندان اضافه می‌شود

    امروزه کمتر کسی است که از وسایل ارتباطی مانند تلفن هوشمند یا اینترنت استفاده نکند. اما همانطور که این ابزارها می‌توانند کارها را تسهیل کنند، می‌توانند دردسرساز هم باشند. مثلا کارمندانی که بیرون از ساعات اداری از طریق ایمیل، تلفن، شبکه‌های اجتماعی و... توسط کارفرما مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. این مسئله باعث شده تا برخی کشورها در اروپا قانونی را بکار گیرند که از ساعات بیرون از کار کارمندان دفاع می‌کند. این قانون که به صورت کلی «حق خاموش کردن» نامیده می‌شود اکنون در چند کشور در حال اجرایی شدن است.

  • آسیب اشتغال غیررسمی برای نیروی کار و چرخه تولید

    آسیب اشتغال غیررسمی برای نیروی کار و چرخه تولید

    بر اساس گزارش‌ها، حدود نیمی از جمعیت شاغلان کشور در مشاغل غیررسمی مشغول به‌کار هستند؛ در کنار این موضوع، اشتغال غیررسمی در ایران بخش قابل توجهی از بازار کار را تشکیل می‌دهد که منعکس‌کننده چالش‌های اقتصادی و مسائل ساختاری داخل کشور است.

  • خدمات دریافتی کارفرمایان از تأمین اجتماعی؛ مهمترین خدمت لیست هوشمند

    خدمات دریافتی کارفرمایان از تأمین اجتماعی؛ مهمترین خدمت لیست هوشمند

    سازمان تأمین اجتماعی در راستای ارتقای خدمات گسترده به همه شرکای اجتماعی، کارفرمایان، بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران در سامانه خدمات غیرحضوری بخش عمده‌ای از انواع خدمت را برای همه این افراد در دسترس قرار داده تا این گروه‌ها همچون کارفرمایان بتوانند به همه نیازهای خدماتی خود دسترسی داشته باشند.

  • مهارت‌آموزی با چاشنی توصیه‌های وزیر کار

    آیین افتتاح رشته صنایع غذایی هنرستان با حضور وزیر کار برگزار شد؛

    مهارت‌آموزی با چاشنی توصیه‌های وزیر کار

    هشتم مهر یک روز عادی سال تحصیلی جدید نیست؛ برای اولین بار رشته «صنایع غذایی» در یک هنرستان دولتی در منطقه 18 تهران راه‌اندازی شده که اتفاق مهمی است. افتتاح امروز یک مهمان ویژه داشت؛ «احمد میدری» وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی.

  • جذب نیروی امریه در وزارت کار

    جذب نیروی امریه در وزارت کار

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر دارد از توان علمی و تخصصی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و افراد نخبه و متخصص در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در قالب جذب نیروهای امریه (کارکنان وظیفه) جهت ارائه خدمات در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و کارآفرینی و به‌کارگیری در معاونت‌های تخصصی تعاون، اشتغال و روابط کار در ستاد و مراکز استان‌ها و شهرستان‌های کشور اقدام کند.

  • ماهانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در بخش اورژانس پذیرش می‌شوند

    رئیس بیمارستان تأمین‌اجتماعی شبیه‌خوانی کاشان:

    ماهانه بیش از ۱۰۰۰ نفر در بخش اورژانس پذیرش می‌شوند

    رئیس بیمارستان تأمین‌اجتماعی شبیه‌خوانی کاشان، استقبال از خدمات این مجموعه درمانی را بسیار چشمگیر توصیف کرد، به‌نحوی که ماهانه بیش از ۱۰۰۰ مراجعه به بخش اورژانس انجام می‌شود و ضمن تشریح خدمات این مرکز، ارتقای زمینه فعالیت بیمارستان از تک تخصصی زنان و زایمان به یک مرکز جنرال، به‌روزرسانی تجهیزات و دستگاه‌های درمانی را مهمترین دستاوردی دانست که در راستای پاسخگویی شایسته به بیماران انجام شده است.

  • امسال برنج گران خواهد شد؟

    واردات برنج همچنان در اما و اگر؛

    امسال برنج گران خواهد شد؟

    رسیدن قیمت برنج مرغوب ایرانی به بیش از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان در سال‌های گذشته منجر به حذف آن از سفره بسیاری خانواده‌ها شده و در چنین شرایطی برخی کارشناسان بر این نکته تاکید دارند که ممنوعیت واردات در این حوزه به افزایش بیشتر قیمت‌ها دامن خواهد زد.

  • ایرانیان خارج از کشور چگونه از بیمه تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند؟

    ایرانیان خارج از کشور چگونه از بیمه تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند؟

    تعمیم و گسترش پوشش بیمه‌ای از تکالیف و وظایف ذاتی سازمان تأمین اجتماعی براساس اصل ۲۹ قانون اساسی و اصل یکم قانون تأمین اجتماعی است که در همین راستا ایرانیان خارج از کشور نیز با داشتن شرایط لازم امکان استفاده از بیمه همه‌جانبه این نهاد بیمه‌گر را دارند.

  • توسعه اقتصادی، روندی به شدت چند وجهی/۴

    خطاها در تئوری توسعه و دلالت‌های آن برای سیاست‌گذاری؛

    توسعه اقتصادی، روندی به شدت چند وجهی/۴

    ایرما آدلمن/ترجمه فریبا مومنی/ سیاست‌گذاری‌ها و نهادها از طریق هویت‌ها، نفوذ و منافع نخبگان سیاسی شکل داده می‌شود و نهادها از طریق چگونگی تعامل حکومت با جامعه مدنی شکل می‌گیرد. به‌ویژه آنچه برای توسعه از اهمیت برخوردار است اینکه سیستم سیاسی منافع چه کسی را نمایندگی می‌کند چگونه سنگربندی می‌کند و دیدگاه‌های کوتاه مدت خود را عملی می‌کند، و چه نهادی برای مشارکت (یا کمبود مشارکت) جامعه مدنی در صورت‌بندی سیاست‌گذاری، موجود است.

  • کمبود ده‌ها هزار خانه در ایرلند

    کمبود ده‌ها هزار خانه در ایرلند

    بانک مرکزی ایرلند اعلام کرده است که بازار مسکن با یک دهه کمبود عرضه دست و پنجه نرم می‌کند و به ده‌ها هزار خانه دیگر برای ساخت و ساز سالانه نیاز دارد. دولت ایرلند بودجه ساخت مسکن را از حدود ۱ میلیارد یورو به ۶.۵ میلیارد یورو در سال افزایش داده است، به طوری که بودجه ساخت مسکن در این کشور اکنون یکی از بالاترین‌ها در اتحادیه اروپا است. گزارش این بانک معتقد است که کمبود مسکن و افزایش هزینه‌های زندگی در نهایت هزینه بیشتری را برای تجارت در ایرلند به همراه خواهد داشت و در نهایت به رقابت پذیری و رشد پایدار در میان مدت آسیب می‌رساند.

  • نقش دولت‌ها در توسعه اقتصادی/۳

    خطاها در تئوری توسعه و دلالت‌های آن برای سیاست‌گذاری؛

    نقش دولت‌ها در توسعه اقتصادی/۳

    ایرما آدلمن/ترجمه فریبا مومنی/ الگوهای تعدیل در زمینه بحران بدهی دهه ۱۹۸۰ به‌طور قابل ملاحظه‌ای در میان کشورها گوناگون بود. بعضی از کشورهای در حال توسعه عمدتاً از آمریکای لاتین و آفریقا رژیم‌های وارداتی محدود، هزینه دولتی ضد تورمی و سیاستگذاری‌های کلان اقتصادی را اتخاذ کردند و سیاست‌های دستمزد را پالایش مجدد کردند، از یارانه‌ها کاستند و بازارهای داخلی خود را آزاد ساختند تا کسری حسابهای جاری خود را کاهش دهند تورم را پایین آورده و رقابتی بودن را افزایش دهند برای کشورهایی که این مسیر را دنبال کردند این دهه دهه‌ای بود با افزایش قابل توجه‌، فقر نابرابری و رشد پایین که توسعه در آن گم شده بود و اینها تنها در دهه ۱۹۹۰ خود را آشکار کردند.

  • کمیته‌ای ذیل سران قوا حوادث معدنی را بررسی می‌کند

    وزیر کار:

    کمیته‌ای ذیل سران قوا حوادث معدنی را بررسی می‌کند

    «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید بر لزوم اصلاح سیاست‌ها و فرآیندها برای کاهش حوادث ناشی از کار بیان کرد: اینکه تا سال ۹۱ تعداد کشته های حوادث معدنی، کم بود اما از سال ۹۱ تا امروز، بیش از ۱۱۴ کشته در معادن داشته‌ایم، نیازمند بررسی دقیق است. به همین دلیل پیشنهاد دادم کمیته‌ای ذیل سران قوا، این مسئله را بررسی کند.

  • تکرار حوادث به تشدید بروز اختلالات روانشناختی جامعه دامن می‌زند

    در گفت‌وگو با آتیه آنلاین:

    تکرار حوادث به تشدید بروز اختلالات روانشناختی جامعه دامن می‌زند

    مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی سابق سازمان بهزیستی‌کشور با تأکید بر ضرورت ارائه خدمات پایه و بلندمدت به خانواده جانباختگان معدن طبس گفت: علاوه بر ضرورت ارائه خدمات رایگان مشاوره و روانشناختی بلندمدت به داغداران این حادثه، در راستای جلوگیری از تشدید مشکلات روانشناختی جامعه برآمده از وقوع حوادث و فجایع بزرگ، اقدامات پیشگیرانه جدی‌تری باید در دستور کار قرار گیرد.

  • مکتب پیشرونده نئوکلاسیک توسعه اقتصادی/۲

    خطاها در تئوری توسعه و دلالت‌های آن برای سیاست‌گذاری؛

    مکتب پیشرونده نئوکلاسیک توسعه اقتصادی/۲

    ایرما آدلمن/ترجمه فریبا مومنی/ مکتب درست کردن قیمت‌ها بیش از بحث برای شکل‌های متفاوت مداخله دولت، دری به این بحث گشود که مداخله دولتی باید کمتر شود چراکه به وضوح برضد بهره‌وری بوده است. مکتب توزیع درآمد به بحث برای نقشی مستقیم برای دولت در اقتصاد ادامه داد اما در جست‌وجوی تغییری به دور از صنایع پایه سرمایه‌بر به سوی صنایع کالاهای مصرفی کاربر بود که برای تولید داخلی و صادرات مناسب بود. به هر صورت آن روزها با مکتب درست کردن قیمت‌ها مشخص می‌شود.

  • نقش سازمان تأمین اجتماعی پس از حوادث کاری

    نقش سازمان تأمین اجتماعی پس از حوادث کاری

    آمارهای مرتبط با حوادث کاری حاکی از آن است که سالانه حدود ۳۹ هزار حادثه ناشی از کار در بخش‌های مختلف تولید، صنعتی و حتی معدنی رخ می‌دهد که سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد حمایت‌کننده از نیروهای کاری از این گروه‌ها حمایت جدی می‌کند. آخرین حادثه کاری نیز مربوط به معدن معدنجوی در طبس است.

  • دفاع مقدس، الگوی ما در مسیر اعتلای کشور است

    مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی:

    دفاع مقدس، الگوی ما در مسیر اعتلای کشور است

    به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس، «میرهاشم موسوی» مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با صدور پیامی ضمن تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس، این حماسه بی‌نظیر و برگ زرین تاریخ این سرزمین را الگویی مناسب برای حرکت در مسیر اعتلای ایران و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی برشمرد.

  • حق تأمین اجتماعی در قوانین ملی و بین المللی؛

    عبدالله خاتمی فر- وکیل دادگستری:

    حق تأمین اجتماعی در قوانین ملی و بین المللی؛

    حق بر تأمین‌اجتماعی در اصل ۲۹ قانون اساسی ایران پیش‌بینی شده است. پیش از آن ماده ۲۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر برخورداری هر عضو جامعه را از تأمین اجتماعی حق او برشمرده است.

  • قطع بیمه بیکاری ۳۷ هزار نفر در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳

    قطع بیمه بیکاری ۳۷ هزار نفر در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳

    براساس آخرین داده‌های آماری مرکز فناوری اطلاعات و آمار و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی در سه ماهه بهار سال  ۱۴۰۳، بزرگترین نهاد بیمه‌ای کشور اقداماتی نسبت به قطع بیمه بیکاری بیش از ۳۷ هزار و ۷۵۸ نفر که به صورت غیرقانونی یا اشتغال دوباره از این خدمات کوتاه‌مدت برخوردار بودند، اقدام کرده است.

  • بررسی وضعیت شغلی کارگران فعال در کارخانجات شیمیایی

    بررسی وضعیت شغلی کارگران فعال در کارخانجات شیمیایی

    صنایع شیمیایی، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند تولید رنگ، مملو از خطرات شغلی متعددی است. کارگران این صنعت به طور مرتب در معرض مواد مضر مانند ترکیبات آلی فرار (VOCs)، حلال ها، فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی سمی هستند. در زمینه تولید رنگ خودرو، خطرات به ویژه به دلیل ترکیب دماهای بالا، محیط های بسته و قرار گرفتن مداوم در معرض آلاینده های شیمیایی که به طور قابل توجهی شانس مبتلا شدن به بیماری ها و صدمات شغلی را افزایش می‌دهد، مشهود است.

  • اولویت‌های حوزه اصلاح قانون کار

    کارشناس حوزه کار در گفت‌وگو با آتیه آنلاین مطرح کرد:

    اولویت‌های حوزه اصلاح قانون کار

    «ناصر چمنی» کارشناس حوزه کار ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح قانون کار به‌ویژه در موادی که به حوزه‌های امنیت شغلی، دستمزد و تأمین معیشت کارگران مربوط می‌شود، اولویت‌های اساسی بازبینی و اصلاح قانون کار را در شرایط امروز و با توجه به تغییرات فضای کار و تولید، الزامی دانست.

  • مصرف مواد غذایی با افزایش سن کاهش یابد

    متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی؛

    مصرف مواد غذایی با افزایش سن کاهش یابد

    متخص تغذیه و رژیم درمانی برای پیشگیری از چاقی تاکید کرد؛ میزان مصرف مواد غذایی و آشامیدنی و متوسط دریافت کالری با افزایش سن باید کاهش یابد. زیرا پس از دوره رشد بدن به انرژی کمتری برای انجام اعمال حیاتی نیاز دارد. از همین‌روست که برخی افراد وقتی پا به سن می‌گذارند با پدیده چاقی مواجه می‌شوند.