• کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شده است و دولت برای مبارزه با حشرات خونخوار به سرعت عکس‌العمل نشان می‌دهد. کره جنوبی از دهه ۱۹۷۰ به دلیل دسترسی به حشره‌کش‌ها، رکوردی تقریباً بدون درگیری در آلودگی ساس داشته است. از روز سه شنبه، تعداد موارد مشکوک ساس به ۳۰ مورد افزایش یافت که بیش از نیمی از آنها در سئول، پایتخت این کشور بوده است.

  • مسیرهای شغلی پرستاران و راه‌هایی به سوی موفقیت

    مسیرهای شغلی پرستاران و راه‌هایی به سوی موفقیت

    هفته‌ای که گذشت روز پرستار را پشت سر گذاشتیم، بسیاری از پرستاران با شوق و علاقه در حوزه درمان فعالیت می‌کنند و در جهت سلامت جامعه‌گام بر می‌دارد. در این بین نیز افرادی هستند که شناختی دقیقی از این شغل ندارد. اما در این مطلب سعی می‌شود راهی روشن با نگاهی به راه‌های پیش رو ارایه شود.

  • ویتامین D و اهمیت آن در سلامتی افرادی با همه سنین

    ویتامین D و اهمیت آن در سلامتی افرادی با همه سنین

    کمبود ویتامین D به ویژه در شهرهای صنعتی یکی از مشکلات جدی مردم است که متاسفانه بسیاری از آن اگاهی ندارند. این در حالی است که در کشور ما شیوع کمبود این ویتامین قابل توجه است. به نحوی که بیش از نیمی از زنان کشور با کمبود آن مواجه‌اند و در مردان نیز شیوع زیادی دارد.  

  • آینده ایران لابلای سطرهای کتاب‌هاست

    آینده ایران لابلای سطرهای کتاب‌هاست

    امروز، آخرین روز آبان‌ماه و آخرین روز از هفته کتاب است. روزهایی که در هرکدام آن‌ها به ابعاد مختلف موضوع کتاب و کتابخوانی پرداختیم. سازمان‌های مختلف نیز برنامه‌ها و رویدادهای متنوعی را در این زمینه برگزار کردند. سی‌ام آبان به نام روز کتاب، ایران و آینده نام‌گذاری شده است.

  • روایت درد من راه‌حل مشکل توست

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    روایت درد من راه‌حل مشکل توست

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی و توسعه فردی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آن‌ها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه بسیار مفید است. به همین خاطر هر سه‌شنبه‌ یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در حوزه توسعه فردی را به شما معرفی می‌کنیم.

  • چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    چطور چاقی در جهان فراگیر می‌شود و چه هزینه‌هایی خواهد داشت؟

    چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    بیماری هم‌گیر خاموشی در حال چیره شدن بر وضعیت سلامتی ماست. این بیماری خطرناک با هزینه‌های بالا برای سیستم بهداشت جامعه چیزی نیست جز اضافه‌وزن و چاقی. WHO چاقی را به عنوان یک مقدار غیرطبیعی یا بیش از حد چربی انباشته شده که خطری برای سلامتی ایجاد می‌کند تعریف کرده است. چاقی از آن جهت نگران‌کننده است که امروزه بسیاری از افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالایی هستند. برای بزرگسالان، داشتن BMI بیشتر یا مساوی 25 به معنای اضافه وزن است، در حالی که چاقی با BMI بیشتر یا مساوی 30 تعریف می شود.

  • کتاب دیجیتال یا کتاب چاپی، کدام بهتر است؟

    کتاب دیجیتال یا کتاب چاپی، کدام بهتر است؟

    در دوران دیجیتالی امروز، تکنولوژی‌های جدید به‌ ویژه ابزارهای قابل حمل مانند: تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند، با ارائه فایل‌های PDF و کتاب‌های صوتی، شیوه‌های دسترسی به انواع کتاب و مطالعه را دگرگون کرده‌اند. این تغییرات نه تنها بر رفتارهای خواندن کتاب تأثیر گذاشته بلکه سبب تحولی عمیق در صنعت نشر شده‌اند.

  • حال صنعت نشر خوب نیست

    گفت‌وگو با رضا حیرانی، نویسنده و فعال صنعت نشر به بهانه هفته کتاب

    حال صنعت نشر خوب نیست

    صنعت نشر یکی از ارکان اصلی فرهنگ کتابخوانی در جامعه است. این ناشران هستند که با تولید و توزیع آثار فرهنگی از جمله کتاب و موسیقی و فیلم، زمینه را برای استفاده مخاطبان فراهم می‌کنند. دسترسی به محتوای ارزشمند و در اختیار عموم قرار دادن آن‌ها وظیفه اصلی این بخش از فعالان جامعه است. در شرایطی که بستر فعالیت این قشر فراهم نباشد، مشکلات زیادی ایجاد می‌شود و این حوزه را با اختلالاتی مواجه می‌کند. حال که هفتمین روز از هفته کتاب عنوان کتاب؛ ناشران و ارکان صنعت نشر را از آن خود کرده، با رضا حیرانی، نویسنده و فعال صنعت نشر گفت‌وگویی کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

  • آیا جنوب جهانی محل دور ریختن ماشین‌های بنزینی خواهد شد؟

    آیا جنوب جهانی محل دور ریختن ماشین‌های بنزینی خواهد شد؟

    گزارش گروه تحقیقاتی «ردیاب کربن» نشان می‌دهد که حمل و نقل الکتریکی می‌تواند سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در ۱۲ کشور در حال توسعه صرفه‌جویی به همراه داشته باشد. این گزارش ۱۲ اقتصاد نوظهور را تجزیه و تحلیل می‌کند. صرفه‌جویی بالقوه ناشی از استفاده خودروهای الکتریکی جدید می‌تواند قابل توجه باشد. این گزارش نشان می‌دهد خودروهایی که ۱۰۰ درصد برقی هستند در مقایسه با خودروهای سنتی هزینه سوخت‌گیری کمتری دارند. این بدین جهت است که سوخت باید خریداری و حمل شود، در حالی که برق هزینه کمتری برای جابجایی دارد، به ویژه وقتی که از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین شود. با این همه انتقال از خودرو بنزینی به برقی آسان نخواهد بود. ماشین‌های برقی به دلیل فروش محدود ممکن است به طور گسترده در جنوب جهانی نفوذ نکنند.

  • از چه روش‌هایی برای آموزش در محیط کاری استفاده کنیم؟

    از چه روش‌هایی برای آموزش در محیط کاری استفاده کنیم؟

    در دنیای پویای کنونی، آموزش به ویژه مهارت آموزی در محیط کار به یک ضرورت تبدیل شده است، بنابراین کارفرمایان و کارمندان باید به اهمیت آموزش در ارتقاء مهارت‌ها و به‌روزرسانی دانش توجه ویژه‌ای داشته باشند. کارفرمایان باید سیاست‌ها و برنامه‌های آموزشی را با توجه به نیازهای روزافزون بازارکار به‌روزرسانی کنند. همچنین با تشویق به یادگیری مداوم و ارائه فرصت‌های آموزشی جذاب برای کارمندان، باعث افزایش تعهد و حضور مثبت در محیط کار ‌شوند.

  • نتایج توسعه حرفه‌ای و آموزش در سازمان

    نتایج توسعه حرفه‌ای و آموزش در سازمان

    در تمام محیط‌ها از جمله محیط‌های کاری، بحث آموزش از اهمیت فوق‌العاده زیادی برخوردار است،‌ اهمیت این موضوع در کشورهای صنعتی به قدری زیاد است که آموزش جزء اولیت‌های هر سازمان قرار می‌گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که سازمان‌ها در این دست کشورها هزینه‌های بالایی برای اجرای برنامه‌های آموزشی صرف می‌کنند.

  • حمله به تیک تاک با ادعای نفوذ در جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین

    حمله به تیک تاک با ادعای نفوذ در جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین

    پس از اینکه TikTok به دلیل پیوندهای خود با چین مورد انتقاد قرار گرفت این اپلیکیشن دوباره در کانون توجه ایالات متحده قرار گرفته است، این بار به دلیل ادعاهایی مبنی بر اینکه این برنامه ویدیویی محبوب، جوانان را به حمایت از فلسطینی‌ها سوق می‌دهد. «تیک تاک» در اینباره اظهار نظری ارائه نکرد اما قبلاً اعلام کرده بود که «در مقابل تروریسم می‌ایستد» و محتوای نفرت‌انگیز و خشونت‌آمیز را حذف می‌کند.

  • هفته داغ سینمای ایران

    هفته داغ سینمای ایران

    سینما یکی از هنرهای جذاب و پر مخاطب در جهان است. یکی از راه‌های گذران اوقات فراغت و پاسخ به نیازهای فرهنگی، رفتن به سینما و چشم دوختن به پرده نقره‌ای است. جایی که دیدن فیلم در آن برای دوستداران هنر هفتم همیشه شگفت‌انگیز است و با دیدن فیلم از تلویزیون تفاوت‌های زیادی دارد. آخر هفته‌ها زمان مناسبی برای انتخاب یک فیلم و رفتن به سالن سینماست. پس با ما همراه باشید تا ببینیم این روزها چه فیلم‌هایی و با چه خصوصیاتی در حال اکران است.

  • چه کنیم به دیابت مبتلا نشویم و در صورت ابتلا چه کنیم؟

    دیابت را بشناسیم

    چه کنیم به دیابت مبتلا نشویم و در صورت ابتلا چه کنیم؟

    دیابت یک بیماری مزمن است که بر اثر افزایش میزان گلوکز (قند) در خون ایجاد می‌شود. این بیماری ممکن است بدون علائم و دردورانی طولانی زمانی پیشرو برود، اما برخی علایم ممکن است نشانگر وجود دیابت باشند.

  • روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار؛ دومین روز از هفته کتاب

    روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار؛ دومین روز از هفته کتاب

    دومین روز از هفته کتاب یعنی 24 آبان ماه به نام کتاب، کتابخوانی و کتابدار مزین شده است. کتابداری یکی از مشاغلی است که با کتاب خواندن و مخاطبان کتاب عجین شده است. وقتی به یک کتابخانه مراجعه می‌کنید، مهم‌ترین کسی که با او برخورد می‌کنید کتابدار است. کسی که با تسلط کامل به امور کتابخانه شما را راهنمایی می‌کند، کتاب مورد نظرتان را به دست‌تان می‌دهد و راهنمایی‌هایش برای انتخاب‌های شما بسیار کارآمد است.

  • کتابداری، شغلی با خمیرمایه عشق

    گفت‌وگو با یک کتابدار در زمینه مسائل و چالش‌های این شغل

    کتابداری، شغلی با خمیرمایه عشق

    آیا تا به حال توانسته‌اید به دنیای جذاب کتابخانه‌ها راه پیدا کرده و از دسترسی به دانسته‌های فراوانی که در آن‌ها پنهان است، بهره‌مند شوید؟ اگر پاسخ شما منفی است، همین حالا با ما همراه شوید تا با یک کتابدار باتجربه آشنا ‌شویم. او قفل‌هایی را برای ما باز می‌کند که هر فرد علاقه‌مند به دنیای کتاب باید کلید آن‌ها را در دست داشته باشد.

  • مهاجران دستفروش در متروی نیویورک

    چه کسانی برای زنده‌ماندن باید دستفروشی کنند؟

    مهاجران دستفروش در متروی نیویورک

    مهاجرتی که از کشورهای آمریکای جنوبی به سمت ایالات متحده در جریان است بخش ادامه‌دار یک مهاجرت طولانی‌تر محسوب می‌شود که از دهه ۱۹۸۰ آغاز شد. وضعیت مهاجران به ویژه برای ورود به خاک آمریکا و زنده ماندن در آنجا آنها را مجبور به انجام کارهای سخت در شرایط دشوار می‌کند. بسیاری از مهاجران اکوادری در نیویورک مشغول به دستفروشی در مترو هستند، شغلی که تنها راه نجات و زنده‌ ماندن آنها محسوب می‌شود.

  • من هنوز هم یار مهربانم

    گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی

    من هنوز هم یار مهربانم

    اهمیت کتاب و کتابخوانی در مراحل مختلف زندگی انسان آن‌قدر زیاد است که همواره بر آن تأکید شده است. کتاب ابزاری برای انتقال دانش و کسب آن است. ابزاری که خرد پیشنیان و خردمندان معاصر در آن نهفته است. مکتوب شدن دانش بشری یکی از بهترین دستاوردهای تمدن در اعصار مختلف بوده است. همه عناصر خُرد و کلان یک جامعه تلاش می‌کنند تا فرهنگ خواندن کتاب را در جامعه خود نهادینه کنند و آن را به‌صورت بخشی از زندگی افراد درآورند. در تقویم ملی ایرانیان روز ۲۴ آبان ماه به نام کتاب و کتابخوانی نام‌گذاری شده است. این نام‌گذاری با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام شده است.

  • آشنایی با هزارتوی روانشناسی یونگ

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    آشنایی با هزارتوی روانشناسی یونگ

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی، توسعه فردی و روانشناسی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آن‌ها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر سه‌شنبه‌ یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در این حوزه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • می‌خواهیم فیلم‌سازی را برای دانش‌آموزان مناطق محروم آسان کنیم

    دبیر اجرایی جشنواره فیلم مدرسه مطرح کرد:

    می‌خواهیم فیلم‌سازی را برای دانش‌آموزان مناطق محروم آسان کنیم

    اولین سینماسیار جشنواره فیلم مدرسه راه‌اندازی شد تا با آموزش و تشویق که بیشتر در بستر آنلاین طراحی شده است زمینه فیلم‌سازی برای دانش‌آموزان کم برخودار را فراهم کند. به گفته دبیر اجرایی جشنواره دوره پیش‌رو نهمین دوره این جشنواره است اما سینماسیار برای اولین بار است که به اجرا در آمده، او ابراز امیدواری کرد اثرات مثبت باعث ادامه این روند شود.  

  • رسانه‌های جریان اصلی و وظیفه دفاع از اشغالگران

    رسانه‌های جریان اصلی و وظیفه دفاع از اشغالگران

    آنچه با وجود جنگ وحشیانه و نسل‌کشی نیروهای اشغالگر با کمک حامیان غربی آنها در غزه رخ می‌دهد ماهیت بنگاه‌های خبری کلان غرب را کاملا شفاف کرده است. حذف و سانسور رنج و نسل‌کشی که بر فلسطینیان اعمال می‌شود، ارائه روایت‌های یک طرفه از طرف اشغالگران که بارها بدون دلیل و مدرک قانع‌کننده‌ای انتشار یافته و مصاحبه با نمایندگان کشتار برای توجیه جنایاتشان تنها بخش کوچکی از خدمت رسانه‌های غربی برای توجیه ماشین کشتاری است که نسل‌کشی را خوب جلوه می‌دهد و فلسطینیان را انسان‌های در خور توجه نمی‌داند.

  • بخش‌های زیادی از خشکی به زودی تبدیل به دریا می‌شود

    افزایش سطح آب دریاها در پی ذوب‌شدن لایه‌های عظیم یخ در قطب

    بخش‌های زیادی از خشکی به زودی تبدیل به دریا می‌شود

    گزارشی جدید از افزایش حتمی سطح دریاهای آزاد آینده‌ای ترسناک‌تر را برای انسان‌ها توصیف می‌کند. آینده‌ای که بخش بزرگی از کره‌ی زمین در آن احتمالا زیر آب خواهد بود. دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که اگر ورقه یخی غرب قطب جنوب به طور کامل ذوب شود موجب افزایش پنج متری آب سطح دریاهای جهانی می گردد؛ اتفاقی که طبق این مطالعه اکنون ممکن است اجتناب‌ناپذیر باشد.

  • قصه‌هایی برای افزایش هوش مالی و ثروت‌آفرینی کودکان

    قصه‌هایی برای افزایش هوش مالی و ثروت‌آفرینی کودکان

    اغلب ما به فکر آموزش فرزندانمان در زمینه‌هایی همچون خواندن، نوشتن، و علوم مختلف هستیم و گاهی فراموش می‌کنیم که آموزش مالی به کودکان نیز برای شانه‌های سنگین زندگی بسیار حائز اهمیت است. مهارت مدیریت مالی یکی از توانایی‌هایی است که در کنار مهارت‌های قابل قدردانی، به یکی از ابزارهای مهم برای موفقیت در زندگی تبدیل شده است است. این مهارت یکی از توانایی‌هایی است که برای هر فرد لازم است و کودکی یکی از فرصت‌های مناسب برای آموزش این مهارت است. در این بین نیز بسیاری از والدین و بزرگسالان در مدیریت مالی مهارت ندارند اما سعی دارند این مهارت را به فرزندان و کودکان خود آموزش دهند.

  • رابطه سبک زندگی و اهدای عضو

    به بهانه رونمایی از تندیس و کتیبه اهدای عضو در قطعه ۳۰۷ بهشت زهرا

    رابطه سبک زندگی و اهدای عضو

    سبک زندگی سالم و پرهیز از عوامل خطرزا می‌تواند تاثیر مثبتی بر اهدای عضو داشته باشد، اما اهمیت واقعی اهدای عضو براساس وضعیت فردی است که مرگ مغزی شده است و عضو اهدایی باید با نیاز فرد مبتلا به بیماری تطابق داشته باشد. به عبارت دیگر، اهدای عضو بیشتر براساس مرگ مغزی و سلامت اعضا تعیین می‌شود تا سبک زندگی افراد.

  • آیا فضای مجازی قطاری بی ترمز است؟

    اهمیت تأثیرات فضای مجازی بر سبک زندگی

    آیا فضای مجازی قطاری بی ترمز است؟

    یکی از عرصه‌های گسترده فرهنگ عمومی که در زندگی امروز هویدا شده و اهمیت زیادی دارد، فضای مجازی است. در حال حاضر شدت رسوخ فضای مجازی در زندگی افراد جامعه به قدری زیاد است که دیگر نمی‌توان با راهکارهای غیرکارشناسی و توصیه‌های معمولی آن را کنترل کرد و انتظار نتایج درست داشت. امروزه بخش زیادی از مسئولیت دولت‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر بررسی و کنترل وضعیت فضای مجازی و نحوه استفاده از آن توسط اقشار مختلف مردم است.

  • ارمغانی برای آشفتگی‌ها

    پادکست چی گوش بدهیم؟

    ارمغانی برای آشفتگی‌ها

    حالا دیگر در دنیای رسانه‌های دیجیتال، پادکست برای بسیاری از ما مفهومی آشناست و برای بالابردن اطلاعات و سطح آگاهی خود در موضوعات مختلف یا حتی برای سرگرمی از این رادیوی اینترنتی استفاده می‌کنیم. در زمینه سبک زندگی، توسعه فردی و روانشناسی پادکست‌های بسیار خوب و مفید هم به زبان فارسی، هم انگلیسی تهیه شده که گوش‌دادن به آن‌ها برای اطلاع از فراز و فرودهای این حوزه‌ها بسیار مفید است. هر سه‌شنبه‌ یکی از پادکست‌های مفید و آگاهی‌بخش در این حوزه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

  • بازی بساز و جایزه بگیر

    در اولین نشست خبری رویداد ملی "بازیستا" مطرح شد

    بازی بساز و جایزه بگیر

    آیا تا به حال تجربه‌ بازی در یک اتاق فرار یا یک بازی محیطی را داشته‌اید؟ آیا خواسته‌اید که با ایجاد تغییراتی بازی را جذاب‌تر کنید یا حتی به فکر ساخت بازی‌ جدیدی افتاده باشید که خود و دوستانتان را سرگرم کنید؟اکنون مقدمات چنین تجربه‌ای برای نوجوانان فراهم است تا ایده‌های خود را اجرایی کنید، نشست خبری رویداد ملی بازی نامه نویسی (بازیستا) در حوزه هنری برگزار شد و اگر نوجوانی هستید که فکر می‌کنید؛ توان ساخت بازی‌های رومیزی، اتاق فرار و بازی‌های محیطی را دارید دست به کار شوید.

  • برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    طرح آزمایشی کره جنوبی در ساعات شلوغ

    برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    سئول برای کاهش ازدحام در ساعات شلوغی، واگن‌های متروی بدون صندلی را آزمایش می‌کند. از ماه ژانویه، در برخی واگن‌ها اتاق ایستاده وجود خواهد داشت تا مردم بتوانند «راحت‌تر و ایمن‌تر» از خطوط متروی پایتخت کره جنوبی استفاده کنند.

  • چطور با تغذیه مناسب دوران بیماری‌های فصلی را کاهش دهیم؟

    چطور با تغذیه مناسب دوران بیماری‌های فصلی را کاهش دهیم؟

    در این روزها در اطرافمان افراد زیادی را می‌بینیم که به بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا می‌شوند و بیشترشان بدون مشکل جدی از این بیماری‌ها رهایی می‌یابند. اما در این بین چنین بیماری‌های پیش پا افتاده‌ای تنها برای تعدادی از افراد جامعه که اکثرشان سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند پر عارضه‌ و طولانی‌ می‌شود.

  • چطور سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟

    چطور سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم؟

    در همه فصل‌ها داشتن سیستم ایمنی قوی مهم است و نقش مهمی در سلامت دارد، اما در روزهای پیش‌رو که به قول معروف وضع هوا بلاتکلیف است و افراد بیشتری ممکن است به بیماری‌های فصلی و مسری مبتلا شوند تقویت سیستم ایمنی یک پیشنهاد کلیدی برای سلامت است.